• Za kupovinu nekretnine čiji je vlasnik žena dvostruko više novca

    Pokrajinska vlada izdvojila je danas dodatnih 19,8 miliona dinara bespovratnih sredstava porodicama iz Vojvodine za kupovinu nekretnine čiji će vlasniik biti žena. Time je gotovo dvostruko povećan iznos za ovu meru podrške u 2022. godini, i sada iznosi 40,8 miliona dinara.   Dodatna sredstva obezbeđena su nakon rebalansa pokrajinskog budžeta.   PROČITAJTE JOŠ: Ne čekajte […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Za kupovinu nekretnine čiji je vlasnik žena dvostruko više novca

    Pokrajinska vlada izdvojila je danas dodatnih 19,8 miliona dinara bespovratnih sredstava porodicama iz Vojvodine za kupovinu nekretnine čiji će vlasniik biti žena. Time je gotovo dvostruko povećan iznos za ovu meru podrške u 2022. godini, i sada iznosi 40,8 miliona dinara.

     

    Dodatna sredstva obezbeđena su nakon rebalansa pokrajinskog budžeta.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Ne čekajte zimu nespremni: PREMIJA PVC ima rešenje za vas!

     

    Brojke danas pokazuju da su žene vlasnice nekretnina u 13,95 odsto slučajeva i suvlasnice u 12 odsto.

     

    „Rešavanje stambenog pitanja porodica kupovinom kuće ili stana, čiji će vlasnik biti žena, trebalo bi da doprinese unapređenju položaja žena i njihovom ekonomskom osnaživanju povećanjem broja vlasnica nepokretnosti“, saopštila je Pokrajinska vlada.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Pravo na dodelu ovih bespovratnih sredstava na konkursu koji će raspisati Pokrajinski sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova imaju porodice – bračne i vanbračne zajednice, kao i samohrane majke, koje nemaju stambeni prostor u svom vlasništvu ili suvlasništvu.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija