• Radnici iz Srbije od sada će lakše dobijati posao u Sloveniji

    Ovih dana je potpisan operativni protokol zahvaljujući kojem će radnici iz Srbije lakše dobijati posao u Sloveniji.   Protokol su potpisali direktor Nacionalne službe za zapošljavanje u Srbiji Zoran Martinović i direktorka Zavoda za zapošljavanje Republike Slovenije Mavricija Batić.   Zoran Martinović je rekao da će ovim sporazumom biti definisana prava i obaveze i poslodavaca […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Radnici iz Srbije od sada će lakše dobijati posao u Sloveniji

    Ovih dana je potpisan operativni protokol zahvaljujući kojem će radnici iz Srbije lakše dobijati posao u Sloveniji.

     

    Protokol su potpisali direktor Nacionalne službe za zapošljavanje u Srbiji Zoran Martinović i direktorka Zavoda za zapošljavanje Republike Slovenije Mavricija Batić.

     

    Zoran Martinović je rekao da će ovim sporazumom biti definisana prava i obaveze i poslodavaca i nezaposlenih lica. Njime će se, kako je naveo, obezbediti efikasnija zaštita prava srpskih radnika u drugoj državi. Martinović je dodao da će naši radnici imati jednak tretman sa državljanima Slovenije kada su u pitanju rad i zapošljavanje.

     

    – Sporazum će stupiti na snagu od 1. septembra ove godine. Sva posredovanja prilikom zapošljavanja naših radnika u Sloveniji obavljaće se u Nacionalnoj službi za zapošljavanje – objasnio je Martinović.

     

    Pročitajte još: NOVI KONKURSI: Traže se radnici za rad u Zrenjaninu, Sečnju i Nemačkoj

     

    Potpisivanju protokola prisustvovao je i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević.

     

    On je istakao da je jedan od prioriteta Vlade Srbije zadržavanje mladih i unapređenje njihovih uslova za rad i bolji materijalni položaj.

     

    – Međutim, obaveza Vlade je i da onim građanima koji ipak žele da rade u drugim zemljama obezbedi potpunu sigurnost i ostvarivanja svih prava koje imaju i državljani zemalja u koje odlaze – naglasio je Đorđević.

     

    Sporazum o zapošljavanju državljana Republike Srbije u Republici Sloveniji je ratifikovan u maju. Njime će se olakšati postupak zaposlenja naših državljana u Sloveniji.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija