• Radne zone Zrenjanina uvrštene u Registar investicionih lokacija

    Grad Zrenjanin je jedna od lokalnih samouprava u Srbiji koja je uvrštena u Registar investicionih lokacija. U pitanju je novi servis Republičkog geodetskog zavoda (RGZ), koji je počeo sa radom prošlog meseca, s ciljem privlačenja domaćih i inostranih investitora.   Registar investicionih lokacija je pušten u rad u okviru trogodišnjeg projekta „Unapređenje poslovne klime u […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Radne zone Zrenjanina uvrštene u Registar investicionih lokacija

    Grad Zrenjanin je jedna od lokalnih samouprava u Srbiji koja je uvrštena u Registar investicionih lokacija. U pitanju je novi servis Republičkog geodetskog zavoda (RGZ), koji je počeo sa radom prošlog meseca, s ciljem privlačenja domaćih i inostranih investitora.

     

    Registar investicionih lokacija je pušten u rad u okviru trogodišnjeg projekta „Unapređenje poslovne klime u Srbiji“, vrednog dva miliona evra. Njegova realizacija je počela u februaru 2019. godine. Među 18 gradova koji su prvi uzeli učešće u ovom projektu našao se i Zrenjanin. Projekat je realizovao Republički geodetski zavod, zajedno sa švedskom Agencijom za kartografiju, katastar i registraciju Lantmateriet, uz podršku Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju SIDA.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Kompanija „Polet – keramika“ pokušala da utiče na maloprodajne cene?

     

    – Lokalnim samoupravama je od sada na raspolaganju Registar investicionih lokacija, kao i neizostavna maksimalna podrška Republičkog geodetskog zavoda i njegovih servisa. Naši digitalni podaci su potpuno besplatni, autoritativni, pouzdani i transparentni – rekao je direktor RGZ Borko Drašković.

     

    Nova platforma pruža mogućnost da sve lokalne samouprave u Srbiji predstave podatke o investicionim lokacijama na svojoj teritoriji. Taj registar omogućiće potencijalnim investitorima da na digitalnoj platformi pronađu lokaciju koja im odgovara na osnovu željenih parametara. Takođe, mogu direktno da komuniciraju sa određenom lokalnom samoupravom.

     

    Predstavljeno pet radnih zona u Zrenjaninu

     

    U Registru investicionih lokacija predstavljeno je pet radnih zona u Zrenjaninu. U pitanju su grinfild radne zone „Jugoistok 1“, „Jugoistok 2-B“, „Jugoistok 2-D“ i „Severozapad – Elemir“, kao i braunfild zona „ISCO“.

     

    Industrijska zona „Jugoistok“ nalazi se u jugoistočnom delu grada, u neposrednoj blizini magistralnog puta Zrenjanin – Beograd, buduće obilaznice, aerodroma „Ečka“ i reke Begej. Zemljište je kompletno infrastrukturno opremljeno i poseduje vodovod, elektromreža, kolovoze, kišnu i fekalnu kanalizaciju, gas, primarne trotoare i primarnu javnu rasvetu.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    U zrenjaninskoj lokalnoj samoupravi podsećaju da se, na osnovu istraživanja koje je sproveo FDI Inteligence, najveći centar za ocenjivanje stranih direktnih investicija u svetu, Industrijska zona „Jugoistok“ našla na 48. mestu na listi najboljih zona sveta za investiranje. Rezultati su objavljeni u FDI magazinu Financal Times, a u istraživanju je učestvovalo 600 zona iz preko 120 zemalja.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin

    Muškarcu iz Srbije transplantirana pluća u Mađarskoj

    Muškarcu iz Srbije uspešno su o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje transplantirana pluća u bolnici u Budimpešti, gde se trenutno oporavlja od zahvata koji je trajao deset sati, […]