Ekonomija Vesti Zrenjanin

Prvo izvlačenje u nagradnoj igri “Uzmi račun i pobedi” 21. novembra

uzmi račun i pobedi 2020

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da su građani Srbije do sada poslali 140.000 koverata za nagradnu igru “Uzmi račun i pobedi 2020”. On je najavio da će prvo izvlačenje biti održano 21. novembra.

 

Mali je na konferenciji za novinare, povodom predstavljanja pravila i nagradnog fonda prvog kruga ove nagradne igre, izrazio zadovoljstvo odzivom građana, koji su zapravo poslali milion i po računa.

 

On je objasnio da je u jednoj koverti potrebno spakovati deset fiskalnih računa ili slipova. Njihova pojedinačna vrednost ne sme da bude manja od 100 dinara. Podsetio je da će biti nekoliko krugova izvlačenja.

 

PROČITAJTE JOŠ: Programi zapošljavanja u opštinama Žitište, Novi Bečej i Nova Crnja

 

Prema njegovim rečima, nagrade su 12 stanova u Beogradu i 60 automobila. A devet lokalnih samouprava, čiji građani pošalju najviše koverata po glavi stanovnika, podeliće 180.000 evra.

 

Ministar je pozvao građane da učestvuju u nagradnoj igri, čiji je cilj da se podigne svest o uzimanju fiskalnog računa prilikom svake kupovine.

 

– Na taj način jača finansijska pozicija države. Od tog novca se grade bolnice, vrtići, škole, putevi… Ali se vodi i borba protiv koronavirusa – objasnio je Mali.

 

On je izrazio nadu da će uzimanje računa postati navika i kontinuirana aktivnost i nakon nagradne igre “Uzmi račun i pobedi 2020”.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM