• Programi zapošljavanja u opštinama Žitište, Novi Bečej i Nova Crnja

    Lokalne samouprave u Srednjobanatskom okrugu i ove godine uključile su se u kreiranje i finansiranje lokalnih akcionih planova zapošljavanja. Na osnovu tih planova, a zahvaljujući finansijskim sredstvima koja su obezbedile lokalne samouprave i Nacionalna služba za zapošljavanje, počela je realizacija mera aktivne politike zapošljavanja na teritorijama opština Žitište, Novi Bečej i Nova Crnja.   U […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Programi zapošljavanja u opštinama Žitište, Novi Bečej i Nova Crnja

    Lokalne samouprave u Srednjobanatskom okrugu i ove godine uključile su se u kreiranje i finansiranje lokalnih akcionih planova zapošljavanja. Na osnovu tih planova, a zahvaljujući finansijskim sredstvima koja su obezbedile lokalne samouprave i Nacionalna služba za zapošljavanje, počela je realizacija mera aktivne politike zapošljavanja na teritorijama opština Žitište, Novi Bečej i Nova Crnja.

     

    U opštini Žitište ove godine sprovode se programi novog zapošljavanja, javnih radova i stručne prakse. Kroz ove programe radno je angažovano 30 osoba sa evidencije nezaposlenih. Subvencije za otvaranje novih radnih mesta u jednokratnom iznosu od po 225.000 dinara odobrene su poslodavacima koji pripadaju privatnom sektoru za zapošljavanje 11 lica koja spadaju u kategoriju teže zapošljivih. U stručnu praksu uključene su četiri nezaposlene osobe, a na javnom radu je angažovano 15 lica.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Gradilište kompanije “Linglong” je veliko kao 200 fudbalskih terena!

     

    – Ova opština opredeljena je za kontinuirano unapređenje lokalne politike zapošljavanja, te redovno izdvaja sredstva za aktivne mere zapošljavanja. Ove godine ta sredstva iznose oko 6,8 miliona dinara. Od toga je 3.476.670 dinara izdvojila opština Žitište, a 3.340.330 dinara su sredstva NSZ – ističe savetnica za planiranje karijere u zrenjaninskoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje Aleksandra Štrbac.

     

    I u opštini Nova Crnja opredelili su se za programe novog zapošljavanja, javnih radova i stručne prakse. Tamo smatraju da će oni dati najbolje rezultate u radnom angažovanju nezaposlenih lica na teritoriji ove srednjobanatske lokalne samouprave. Kroz sufinasiranje je obezbeđeno ukupno 3,4 miliona dinara. Od toga su po pola obezbedile novocrnjanska opština i Nacionalna služba za zapošljavanje.

     

    – Ovaj budžet je omogućio da deset lica bude uključeno u realizaciju javnog rada. Za pet osoba sa evidencije kreirana su nova radna mesta, a jedno lice je angažovano kroz stručnu praksu – navodi Štrbac.

     

    Programi se sprovode i u Novom Bečeju

     

    Četiri javna rada sprovode se i u opštini Novi Bečej, kroz ovaj program je angažovano 40 lica sa evidencije novobečejske ispostave Filijale za zapošljavanje Zrenjanin. Za troje nezaposlenih iz ove opštine obezbeđeno je registrovanje nove delatnosti, uz podršku programa za samozapošljavanje. Ukupna sredstva za ovu godinu iznosila su 7,7 miliona dinara, od čega je iz opštinskog budžeta izdvojeno četiri miliona, dok je NSZ za ovu namenu opredelila 3,7 miliona dinara.

     

    – Filijala za zapošljavanje Zrenjanin je i ove godine pružala i stručnu i tehničku podršku pri realizaciji programa koji se sprovode po lokalnim akcionim planovima zapošljavanja – naglašava Aleksandra Štrbac.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija