• Prošle godine otvoreno 17 stečajnih postupaka, to je najviše u poslednjoj deceniji

    Prošle godine je pred Privrednim sudom u Zrenjaninu otvoreno ukupno 17 stečajnih postupaka u preduzećima, što je najviše u poslednjoj deceniji, pokazuju podaci Agencije za licenciranje stečajnih upravnika.   Prema tim podacima, u zrenjaninskom sudu je od 1995. do 2022. godine pokrenuto ukupno 207 stečajeva. Najviše ih je bilo 2011. godine – čak 36, dok […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Prošle godine otvoreno 17 stečajnih postupaka, to je najviše u poslednjoj deceniji

    Prošle godine je pred Privrednim sudom u Zrenjaninu otvoreno ukupno 17 stečajnih postupaka u preduzećima, što je najviše u poslednjoj deceniji, pokazuju podaci Agencije za licenciranje stečajnih upravnika.

     

    Prema tim podacima, u zrenjaninskom sudu je od 1995. do 2022. godine pokrenuto ukupno 207 stečajeva. Najviše ih je bilo 2011. godine – čak 36, dok je godinu dana ranije otvoreno 35 postupaka stečaja.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Prosečna neto zarada u Zrenjaninu za 7.150 dinara manja od republičkog proseka

     

    Zanimljivo je da je u periodu od 1995. do 2005. pokrenuto svega 11 stečajeva, a da 2013. nijedna firma, kada je reč o Privrednom sudu u Zrenjaninu, nije otišla u stečaj.

     

    Pred ovim sudom je 2021. otvoreno šest stečaja, 2020. pet, a 2019. osam stečajnih postupaka.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Planirate renoviranje kupatila? Onda vam preporučujemo ovu keramiku

     

    Treba naglasiti da nije samo reč o zrenjaninskim firmama. Naime, prema Zakonu o sedištima i područjima sudova i javnih tužilaštava, Privredni sud u Zrenjaninu je nadležan za grad Zrenjanin i opštine Žitište, Kikinda, Nova Crnja, Novi Bečej, Novi Kneževac, Sečanj i Čoka.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Mnogo toga čeka vas u novoj GOMEX vikend akciji!

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija