• Prosečna neto zarada u Zrenjaninu za 7.150 dinara manja od republičkog proseka

    Prosečna neto zarada u Srednjobanatskom okrugu u novembru prošle godine iznosila je 68.858 dinara, što je za 9.468 dinara manje od republičkog proseka, pokazuju najnoviji podaci Republičkog zavoda za statistiku.   Prema tim podacima, u srednjem Banatu su najviše zarađivali Zrenjaninci, a najmanje Sečanjci.   PROČITAJTE JOŠ: Kako je Pogrebno preduzeće „Božur“ počelo sa radom […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Prosečna neto zarada u Zrenjaninu za 7.150 dinara manja od republičkog proseka

    Prosečna neto zarada u Srednjobanatskom okrugu u novembru prošle godine iznosila je 68.858 dinara, što je za 9.468 dinara manje od republičkog proseka, pokazuju najnoviji podaci Republičkog zavoda za statistiku.

     

    Prema tim podacima, u srednjem Banatu su najviše zarađivali Zrenjaninci, a najmanje Sečanjci.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Kako je Pogrebno preduzeće „Božur“ počelo sa radom i steklo poverenje klijenata

     

    Prosečna neto zarada u novembru u Zrenjaninu je iznosila 71.176 dinara. To je za 7.150 dinara manje od proseka u Republici Srbiji. Naime, prosečna novembarska zarada, bez poreza i doprinosa, u Srbiji je iznosila 78.326 dinara.

     

    Po visini prosečnih zarada u našem okrugu sledi opština Žitište, gde je prosek plata bio 64.240 dinara. Na trećem mestu se nalazi opština Novi Bečej, sa prosečnom neto zaradom od 62.404 dinara.

     

    U opštini Nova Crnja prosečna neto zarada iznosila je 61.632 dinara, dok je najniža bila u opštini Sečanj – 61.146 dinara.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Planirate renoviranje kupatila? Onda vam preporučujemo ovu keramiku

     

    Republički zavod za statistiku je objavio i podatak da je medijalna neto zarada za novembar 2022. godine u Srbiji iznosila 59.580 dinara. To znači da je 50 odsto zaposlenih ostvarilo zaradu do navedenog iznosa.

     

    Nisu objavljeni podaci o medijalnim zaradama po gradovima i opštinama.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]