Marketing Vesti Zrenjanin

Kako je Pogrebno preduzeće „Božur“ počelo sa radom i steklo poverenje klijenata

Više od tri decenije u Zrenjaninu posluje Pogrebno preduzeće „Božur“. Ovu porodičnu firmu sada već davne 1991. godine osnovao je Jovan Joca (Božur), zajedno sa suprugom Vesnom, koja trenutno vodi posao. Krajnje profesionalnim odnosom prema klijentima, firma je za kratko vreme stekla njihovo poverenje, što je jedan od ključnih razloga zašto „Božur“ ovoliko dugo traje.

 

O tome kako je sve počelo i koliko je teško bilo opstati na tržištu, za portal zrenjaninski.com govore zaposleni u ovom preduzeću.

 

„Specifične okolnosti su dovele do otvaranja pogrebnog preduzeća. Naime, desio se smrtni slučaj, Jocin prijatelj je preminuo u inostranstvu. Trebalo je da Joca, zajedno sa još dvojicom prijatelja, organizuje transport i sahranu. Tada je uvideo da je taj proces jako komplikovan, što ga je motivisalo da pokuša da otvori pogrebno preduzeće i bude od pomoći ljudima u najtežim momentima u životu“, prisećaju se u ovoj porodičnoj firmi samih početaka.

 

pogrebno preduzeće božur

Kao i na svakom početku, bilo je izazovno pojaviti se na tržištu u turbulentnom vremenskom periodu. U to vreme nije bilo jednostavno biti privatnik, posebno imajući u vidu specifičnost posla za koji se ovaj bračni par odlučio.

 

„Oglašavali smo se na KTV televiziji i na radiju. Naravno, najbolja reklama je, kao i danas, bila preporuka klijenata. Dobra pozicija radnje takođe je doprinela vidljivosti“, kažu za portal zrenjaninski.com u ovoj firmi.

 

pogrebno preduzeće božur

Preduzeće i dan danas na istoj adresi

 

Preduzeće je osnovano u lokalu u Ulici brigadira Ristića 9, kod Nove pijace, gde se i dan danas nalazi.

 

„Steći poverenje klijenata uopšte nije jednostavno. Međutim, kada ste posvećeni svakom od njih, nastojite da razumete njihova očekivanja i situaciju u kojoj se nalaze, to je sigurno put ka trajanju i uspehu. Razlog zbog koga vam klijenti dolaze u ovom poslu je tužan i emotivan momenat. Stoga su senzibilnost i empatija važni da biste stvorili povezanost sa klijentom i obezbedili dugotrajnost odnosa. Tužne momente u životu, kao što je smrt drage osobe, ne možemo izbeći, ali mi smo tu da im sa proceduralne strane olakšamo koliko god je moguće i pružimo podršku kada je najpotrebnija“, kažu u Pogrebnom preduzeću „Božur“.

pogrebno preduzeće božur

U „Božuru“ je trenutno zaposleno šest radnika, a neki od njih su u firmi već dugo, više od deset godina.

 

„Dobro organizovan tim, posvećenost i požrtvovanost ključ su za uspešno obavljanje posla. U principu, kad god se stranka javi, reagujemo odmah, i to je tako otkako je firma osnovana. To, naravno, ume da bude zahtevno ali, kao i u svakom poslu, tako je i kod nas klijent na prvom mestu i tu smo da odgovorimo na njegove potrebe“, kažu u Pogrebnom preduzeću „Božur“.

 

Kontakt telefoni Pogrebnog „Božur“ su 023 566 249 i 063 522 299.

 

Više informacija možete dobiti i na Facebook stranici ovog preduzeća.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz