• Prosečna bruto zarada u Zrenjaninu u januaru iznosila 107.147 dinara

    Prosečna bruto zarada u Zrenjaninu u januaru je iznosila 107.147 dinara, objavio je Republički zavod za statistiku. Prema podacima ovog zavoda, prosečna januarska neto zarada, odnosno plata bez poreza i doprinosa, u našem gradu je iznosila 77.381 dinar.   To je ispod republičkog proseka. Prosečna bruto zarada obračunata za januar ove godine u Republici Srbiji […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Prosečna bruto zarada u Zrenjaninu u januaru iznosila 107.147 dinara

    Prosečna bruto zarada u Zrenjaninu u januaru je iznosila 107.147 dinara, objavio je Republički zavod za statistiku. Prema podacima ovog zavoda, prosečna januarska neto zarada, odnosno plata bez poreza i doprinosa, u našem gradu je iznosila 77.381 dinar.

     

    To je ispod republičkog proseka. Prosečna bruto zarada obračunata za januar ove godine u Republici Srbiji je iznosila 114.228 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) bila 82.769 dinara.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Pokreni privatni biznis: Javni pozivi za samozapošljavanje oročeni do 10. aprila

     

    Po visini zarada u Srednjobanatskom okrugu sledi opština Žitište. Tamo je prosečna bruto zarada u januaru bila 97.526 a neto 70.441 dinar. U opštini Nova Crnja prosečna zarada sa porezima i doprinosima iznosila je 95.213 a bez njih 68.769 dinara.

     

    Sledi opština Sečanj sa prosečnom bruto platom od 94.040 odnosno neto platom od 68.016 dinara. Na poslednjem mestu je opština Novi Bečej, gde je izračunat prosek plata od 89.205 (bruto) odnosno 64.553 dinara (neto).

     

    PROČITAJTE JOŠ: Aktuelni oglasi za posao u Zrenjaninu: Potrebni radnici različitih profila

     

    Medijalna neto zarada u Srbiji za januar iznosila je 62.964 dinara. To znači da je 50 odsto zaposlenih ostvarilo zaradu do navedenog iznosa.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]