• Pokreni privatni biznis: Javni pozivi za samozapošljavanje oročeni do 10. aprila

    Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u Zrenjaninu saopštila je da do 10. aprila prima zahteve za dodelu subvencija za samozapošljavanje u ovoj godini. Nezaposlene osobe, koje žele da pokrenu privatni biznis, pozvane su da apliciraju do ovog roka.   Cilj ovih programa je otvaranje novih radnih mesta i promocija preduzetničkih vrednosti.   PROČITAJTE JOŠ: Aktuelni […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Pokreni privatni biznis: Javni pozivi za samozapošljavanje oročeni do 10. aprila

    Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u Zrenjaninu saopštila je da do 10. aprila prima zahteve za dodelu subvencija za samozapošljavanje u ovoj godini. Nezaposlene osobe, koje žele da pokrenu privatni biznis, pozvane su da apliciraju do ovog roka.

     

    Cilj ovih programa je otvaranje novih radnih mesta i promocija preduzetničkih vrednosti.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Aktuelni oglasi za posao u Zrenjaninu: Potrebni radnici različitih profila

     

    „Program samozapošljavanja jedna je od aktivnih mera koje sprovodi NSZ. On predstavlja institucionalnu podršku razvoju preduzetništva. Finansijska podrška u vidu subvencije iznosi 300.000 dinara, dok je za osobe sa invaliditetom koje pokreću svoj biznis iznos nešto veći – 330.000 dinara. Program uključuje i stručnu, nefinansijsku podršku koja obuhvata obuku za preduzetnike početnike, uslugu mentoringa, informisanje i savetovanje“, navode u zrenjaninskoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje.

     

    Obuka obuhvata pet oblasti

     

    Za ovu vrstu podrške mogu konkurisati lica koja su prijavljena na evidenciju NSZ i imaju završenu obuku „Put do uspešnog preduzetnika“. Zainteresovani obuku mogu da pohađaju u filijali za zapošljavanje u Zrenjaninu ili onlajn. Obuka obuhvata pet oblasti: informacije o javnom pozivu NSZ, osnove preduzetništva, pravni aspekt biznisa (kako osnovati firmu, kako pratiti pravnu regulativu, osnovni principi upravljanja firmom), ekonomski aspekt biznisa (kako analizirati tržište, zbivanja na tržištu, poteze konkurencije, koliko novca je potrebno za započinjanje i uspešno vođenje sopstvenog posla, informacije o izvorima finansiranja, o raspoloživim kreditnim linijama, itd), kao i biznis plan.

     

    „Uz podršku ovog programa moguće je pokrenuti biznis iz bilo koje od proizvodnih ili uslužnih delatnosti. Isključene su primarna poljoprivredna proizvodnja, menjačnice, trgovina i taksi usluge. Delatnost registrovanih firmi je iz različitih oblasti – usluga, uslužnog zanatstva, intelektualnih usluga i proizvodnje. Obično su to zanatske radionice, advokatske kancelarije, kozmetički i frizerski saloni, krojačko-šivačke radionice, radionice za proizvodnju hrane i drugo“, ističu u filijali u Zrenjaninu.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Uz podršku programa za samozapošljavanje, tokom prošle godine je na teritoriji Srednjobanatskog okruga otvoreno 80 firmi.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija