Ekonomija Vesti Zrenjanin

Prodaje se nepokretna i pokretna imovina novobečejskog brodogradilišta

prodaje se imovina brodogradilišta
Foto: Pixabay

Slobodan Sudarov, stečajni upravnik novobečejskog brodogradilišta M.C.I. oglasio je prodaju nepokretne i pokretne imovine ove fabrike.

 

Početna cena na javnom nadmetanju je 24,9 miliona, a depozit je 9,9 miliona dinara.

 

Imovina je podeljena u dve celine. Jednu čine objekti koji su upisani u vlasničku dokumentaciju. Druga celina su objekti koji nisu upisani u vlasničku dokumentaciju i koji predstavljaju vanknjižnu svojinu stečajnog dužnika.

 

Javno nadmetanje za dve celine koje su predmet ove prodaje održaće se 30. decembra, u 10 časova, u kancelariji stečajnog upravnika u Kikindi.

 

Pročitajte još: Nezadovoljni radnici zrenjaninske pošte i danas obustavili rad

 

Privredni sud u Zrenjaninu je rešenjem od 4. decembra 2018. godine proglasio bankrot brodogradilišta M.C.I. Prethodno je, 31. oktobra iste godine, otvoren stečajni postupak nad ovom novobečejskom fabrikom.

 

Predlog za pokretanje stečaja podnelo je preduzeće “Holdco Two” doo iz Beograda. Kao razlog, navedeno je da je brodogradilište već tri godine u blokadi, da je nesposobno da izvršava svoje finansijske obaveze i da je račun preduzeća blokiran na 35,6 miliona dinara.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM