Ekonomija Vesti Zrenjanin

Prodaje se „MDN Agri“: Početna cena upola manja od procenjene vrednosti

privredni sud u zrenjaninu doneo rešenje o otvaranju stečaja u firmi mdn agri

Stečajna upravnica Dragica Arsić oglasila je prodaju preduzeća „MDN Agri“ iz Zrenjanina, kao pravnog lica, po početnoj ceni od 72,8 miliona dinara. U pitanju je upola manja cena od procenjene vrednosti imovine stečajnog dužnika.

 

Kako je navedeno u oglasu, najvažniju imovinu čini nepokretna imovina, odnosno objekti i zemljište u Bavaništu.

 

PROČITAJTE JOŠ: Građanski preokret: Kompanija „Metito“ upoznata s kriminalom aktuelne vlasti

 

Pravo učešća u postupku prodaje imaju sva pravna i fizička lica koja nakon dobijanja predračuna otkupe prodajnu dokumentaciju i uplate depozit. Javno nadmetanje će se održati 9. novembra, u podne, u prostorijama stečajne upravnice, na Trgu dr Zorana Đinđića u Zrenjaninu.

 

„MDN Agri“ osnovan 2003. u Bavaništu

 

„MDN Agri“ je preduzeće koje je 2003. u Bavaništu osnovao Staniša Milić i uspešno je poslovalo do 2020. godine. Bavilo se ratarstvom, stočarstvom, imalo je savremenu farmu krava, štale, muzilište, svoju benzinsku stanicu… Zapalo je u probleme, bar kako sada izgleda, početkom prošle godine, da bi u avgustu promenilo sedište i osnivača. Nova adresa mu je postala Saveznička ulica u Zrenjaninu, a novi osnivač i direktor Nebojša Antonijević.

 

Rešenjem Privrednog suda u Zrenjaninu, stečajni postupak u firmi „MDN Agri“ je otvoren 3. februara ove godine. Predlog za otvaranje stečaja podnela je novosadska firma „Agroglobe“, koja od preduzeća „MDN Agri“ potražuje 421.609 evra i 6.473.635 dinara, uvećano za pripadajuću kamatu na glavnicu. Predlagač je u zahtevu istakao da je dužnik obustavio sva plaćanja u neprekidnom trajanju od 186 dana i da su zbog toga ispunjeni uslovi za otvaranje stečaja.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Privredni sud u Zrenjaninu je prvobitno doneo rešenje o pokretanju prethodnog stečajnog postupka. Imenovao je Dragicu Arsić za privremenu stečajnu upravnicu, kako bi sprečila uništavanje dokumentacije i imovine stečajnog dužnika. Određena je i mera obezbeđenja kojom se zabranjuje raspolaganje imovinom preduzeća „MDN Agri“.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz