Ekonomija Vesti Zrenjanin

Privredni sud Zrenjanin: Od početka godine tri firme otišle u stečaj

prinudna likvidacija zrenjaninskih preduzeća

Od ukupno 232 stečajna postupka, otvorena od početka ove godine u firmama na teritoriji Srbije, tri su u nadležnosti Privrednog suda u Zrenjaninu, objavila je Agencija za licenciranje stečajnih upravnika.

 

U zrenjaninskoj Veterinarskoj službi „Avivet“, koja je osnovana pre šest godina, stečaj je otvoren 21. januara. Stečaj je uveden na predlog samog stečajnog dužnika. U predlogu je navedeno da „Avivet“ više godina unazad ne ispunjava svoje obaveze, s obzirom na to da se račun nalazi u blokadi. Za stečajnog upravnika imenovan je Dušan Lazić.

 

Zatim je 19. maja otvoren stečaj u preduzeću „Šili enterijer“ iz Čoke. U pitanju je društvo sa ograničenom odgovornošću za pružanje zanatsko-stolarskih, građevinskih, staklorezačkih i pogrebnih usluga. I u ovom slučaju stečajni postupak je pokrenut na predlog samog stečajnog dužnika. Račun preduzeća „Šili enterijer“ bio je u blokadi 1.828 dana, na iznos od 402.056 dinara. Stečajni upravnik u ovoj firmi je Jelica Vukolić.

 

PROČITAJTE JOŠ: Novi momenti: Kupac pisao stečajnom upravniku “Jugoremedije”

 

Treći stečaj pred Privrednim sudom u Zrenjaninu u ovoj godini otvoren je u kikindskoj firmi „Design form studio“. To je učinjeno rešenjem suda od 23. juna. Predlog za otvaranje stečaja podneo je Branislav Gavrilov iz Kikinde, koji je bio zaposlenom u tom preduzeću, navodeći da mu poslodavac ne isplaćuje zarade. Naveo je i da imovina stečajnog dužnika nije dovoljna da pokrije sve dugove, kao i da je račun preduzeća „Design form studio“ u neprekidnoj blokadi duže od tri godine. Poverilac je dodao da od dužnika potražuje neisplaćenu zaradu u iznosu od 85.274 dinara. Za stečajnog upravnika imenovana je Dragana Galić.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM