• Privredna komora: Najmanje zaraženih radnika u Zrenjaninu i Somboru

    Poslednja anketa koju je Privredna komora Srbije sprovela među 1.038 kompanija, a čiji rezultati su objavljeni pretposlednjeg dana prošle godine, pokazala je da je broj zaraženih radnika virusom Kovid-19 u padu u odnosu na nedelju dana ranije.   PROČITAJTE JOŠ: Bez obzira na sve nedaće, tržište nekretnina i u 2020. bilo je vrlo živo   […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Privredna komora: Najmanje zaraženih radnika u Zrenjaninu i Somboru

    Poslednja anketa koju je Privredna komora Srbije sprovela među 1.038 kompanija, a čiji rezultati su objavljeni pretposlednjeg dana prošle godine, pokazala je da je broj zaraženih radnika virusom Kovid-19 u padu u odnosu na nedelju dana ranije.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Bez obzira na sve nedaće, tržište nekretnina i u 2020. bilo je vrlo živo

     

    Od ukupno 380.051 radnika zaposlenih u više od hiljadu preduzeća, u Srbiji je zbog zaraze koronavirusom sa posla odsutno 17.912 radnika. U procentima, reč je o 4,71 odsto. To predstavlja pad u odnosu na sedmicu ranije, kada je zbog virusa odsustvovalo 5,06 odsto radnika.

     

    Istraživanje pokazuje i da je to bila druga nedelja zaredom u kojoj se beleži pad broja radnika odsutnih sa posla zbog Kovid-19. Podaci se odnose na radnike zaražene koronavirusom, kao i one koji su, zbog sumnje na zarazu, u izolaciji.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Potrebno nekoliko radnika za rad u Zrenjaninu i okolini

     

    Najmanje odsutnih je u kompanijama na području regionalnih privrednih komora Zrenjanina, Sombora i Požarevca. Najviše odsutnih je u firmama na području RPK Užice, Novi Sad, Kraljevo i Beograd.

     

    Broj kovid odsutnih opada u svim kategorijama anketiranih firmi. Tako je za nedelju dana, od 23. do 30. decembra, i u firmama koje imaju do stotinu zaposlenih registrovano manje zaraženih radnika.

     

    Zanimljivo je da je u sektoru trgovine, od 132 anketirane kompanije sa 27.231 zaposlenih, zbog Kovida-19 s posla odsutno svega 3,71 odsto (1.009 radnika). Relativno visok broj kovid odsutnih je u sektoru saobraćaja. Tamo je od 73 anketirane kompanije, u kojima je zaposleno 32.154 radnika, odsutno njih 2.114, ili 6,57 odsto.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija