• Preostala imovina propale kompanije „Agroživ“ prodaje se po šesti put

    Preostala imovina propale žitištanske kompanije „Agroživ“, koju čine žigovi i poslovni prostor, ponuđena je na prodaju po šesti put.   Prodaja metodom neposredne pogodbe zakazana je za 2. novembar.   Vrednost žigova procenjena je na nešto više od 106 miliona dinara, a da bi učestovao u nadmetanju, potencijalni kupac mora da uplati 10.605.476 dinara.   […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Preostala imovina propale kompanije „Agroživ“ prodaje se po šesti put

    Preostala imovina propale žitištanske kompanije „Agroživ“, koju čine žigovi i poslovni prostor, ponuđena je na prodaju po šesti put.

     

    Prodaja metodom neposredne pogodbe zakazana je za 2. novembar.

     

    Vrednost žigova procenjena je na nešto više od 106 miliona dinara, a da bi učestovao u nadmetanju, potencijalni kupac mora da uplati 10.605.476 dinara.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Novi Zakon o zaštiti potrošača: Saznajte sve što vas zanima

     

    Poslovni prostor, ukupne površine 1.289 kvadratnih metara, nalazi se u zgradi lokalne samouprave u Žitištu. Njegova vrednost je procenjena na 42.616.807 dinara, a ko želi da se nadmeće moraće da uplati 4.261.681 dinar.

     

    Pokušaji prodaje preostale imovine „Agroživa“ traju od oktobra 2019. godine.

     

    Nekada čuvena kompanija „Agroživ“, čiji je stopostotni vlasnik država, odlukom Privrednog suda u Zrenjaninu otišla je u stečaj 9. septembra 2016. godine. U obrazloženju za otvaranje stečajnog postupka stoji da je Ministarstvo privrede navelo da nema zainteresovanih za privatizaciju „Agroživa“. Podseća se i da je zaključkom Vlade Srbije od 3. marta 2016. pokrenuta inicijativa za privatizaciju te kompanije.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Pošto je „Agroživ“ već te 2016. bio čak 915 dana u neprekidnoj blokadi, Privredni sud je doneo odluku o otvaranju stečajnog postupka. Tri godine kasnije, 2. oktobra 2019. godine, na prodaju je prvi put ponuđena imovina „Agroživa“ podeljena u tri celine. Kupci su imali priliku da upola cene kupe žigove i poslovni prostor u Žitištu.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija