• Preduzetnice dobile pet miliona dinara za razvoj privatnog biznisa

    Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura uručio je danas u Gradskoj kući ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za unapređenje ženskog preduzetništva u ovoj godini. Sredstva je na javnom konkursu dobilo 25 korisnica. Za preduzetnice je ovog puta izdvojeno ukupno pet miliona dinara.   – Prošle godine smo prvi put objavili konkurs za razvoj ženskog preduzetništva. Za te […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Preduzetnice dobile pet miliona dinara za razvoj privatnog biznisa

    Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura uručio je danas u Gradskoj kući ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za unapređenje ženskog preduzetništva u ovoj godini. Sredstva je na javnom konkursu dobilo 25 korisnica. Za preduzetnice je ovog puta izdvojeno ukupno pet miliona dinara.

     

    – Prošle godine smo prvi put objavili konkurs za razvoj ženskog preduzetništva. Za te namene smo tada izdvojili dva miliona dinara i potpisali smo ugovore sa 12 korisnica. Za ovu godinu smo opredelili pet miliona dinara i potpisali ugovore sa 25 korisnica. Interesovanje za ovaj javni konkurs je veće u odnosu na prošlu godinu, kao što je i veći iznos sredstava – rekao je gradonačelnik Salapura.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Oglašena prodaja građevinskog zemljišta u šest gradskih ulica

     

    On je naglasio da lokalna samouprava ovim merama želi da ohrabri žene da se bave preduzetništvom. Podsetio je i da je u toku konkurs za omladinsko preduzetništvo.

     

    Radoslava Aralica iz komisije za realizaciju ovog programa izrazila je zadovoljstvo što se Zrenjanin svrstao među mali broj opština i gradova koje na ovaj način pružaju podršku ženama da uđu u preduzetničke vode.

     

    – Žene kao jedan od razloga zašto oklevaju da započnu svoj biznis navode slab pristup finansijskim fondovima. Krediti koji se daju za preduzetništvo su uglavnom hipotekarni i potrebno je da žena ima neko vlasništvo nad imovinom. Ovakva sredstva koja daje grad su značajna jer su bespovratna i nisu vezana za hipoteke – naglasila je Aralica i dodala da su ove godine pristigle 33 prijave i da su sve na svoj način bile dobre.

     

    preduzetnice

     

    Dodeljena sredstva od velike koristi

     

    Jedna od korisnica sredstava je Jelena Macut Magda iz Ečke, koja se bavi proizvodnjom unikatne i personalizovane posteljine za bebe. Kako je navela, ideja za biznis datira od pre nekoliko godina.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Potrebni konobar i šanker za rad u poznatom gradskom lokalu

     

    – Zahvaljujući sredstvima koja su mi dodeljena unaprediću poslovanje i nadam se da ću jednog dana moći da zapošljavam radnike i širim proizvodnju – kazala je ona.

     

    Da su sredstva dodeljena ženama od velike koristi potvrdile su i Melinda Tripković, vlasnica kozmetičkog salona, i Marina Nikolić iz Perleza, koja se bavi proizvodnjom hleba i peciva, a kojoj su sredstva po ovom konkursu dodeljena i prošle godine. Njih dve su poručile ženama da krenu u ostvarivanje svojih ciljeva i da u tome istraju.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]