Ekonomija Vesti Zrenjanin

Postignut dogovor sa državom, radnicima “Pošte Srbije” ukinute suspenzije

radnici pošte postigli dogovor sa državom

Sinoć su završeni pregovori i postignut je dogovor sa Vladom Srbije koji u toku dana treba da bude potpisan. Time je obustava rada u poštama okončana.

 

Ovo je za portal zrenjaninski.com izjavio Vladimir Đokić, predstavnik zaposlenih, koji je učestvovao u pregovorima sa Vladom.

 

Đokić je dodao da je dogovoreno da se nekim kategorijama zaposlenih poveća plata, da se u narednom periodu vidi kako bi plata mogla da bude povećana i ostalim zaposlenima, a da se suspenzije povuku i da se zaposleni vrate na radna mesta bez ikakvih posledica.

 

– U martu, kada se vidi kolika je dobit preduzeća, pronaći će se maksimalan prostor za povećanje zarada zaposlenima. Dogovoreno je da se redovno održavaju sastanci radne grupe u kojoj su predstavnici sindikata, zaposlenih i ovlašćeno lice Vlade, kako bi se pratila realizacija dogovora i videlo kako da se položaj zaposlenih popravi u narednom periodu – naglasio je Đokić.

 

Pročitajte još: Više od 30 uzbunjivača prethodnih godina dobilo sudsku zaštitu

 

Prema rečima Đokića, u narednih sedam do deset dana trebalo bi da se u potpunosti normalizuje rad pošte.

 

U zrenjaninskoj Glavnoj pošti u prepodnevnim satima radni proces još nije normalizovan. Vrata Glavne pošte su otključana u 10 sati a kako su nam rekli zaposleni, koji su iza šaltera, ali ne i na radnim mestima, pozvani su od nadređenih da dođu na posao. U narednim satima trebalo bi da se ispoštuju određene procedure kako bi se rad na šalterima normalizovao.

 

Retkima koji su ulazili u šalter salu u Glavnoj pošti rečeno je da dođu kasnije, a najbolje popodne.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM