• Poreska uprava Srbije objavila da je u Zrenjaninu prijavljeno 395 milionera

    Na teritoriji Zrenjanina prijavljeno je 395 milionera, pokazuju podaci koje je objavila Poreska uprava Srbije.   Taj zaključak je izveden nakon što su obrađeni podaci o primljenim prijavama za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana za 2019. godinu.   Podsetimo, obavezu prijavljivanja godišnjeg poreza na dohodak imali su građani koji su u 2019. ostvarili dohodak […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Poreska uprava Srbije objavila da je u Zrenjaninu prijavljeno 395 milionera

    Na teritoriji Zrenjanina prijavljeno je 395 milionera, pokazuju podaci koje je objavila Poreska uprava Srbije.

     

    Taj zaključak je izveden nakon što su obrađeni podaci o primljenim prijavama za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana za 2019. godinu.

     

    Podsetimo, obavezu prijavljivanja godišnjeg poreza na dohodak imali su građani koji su u 2019. ostvarili dohodak veći od 2.729.304 dinara, odnosno veći od trostruke prosečne godišnje zarade po zaposlenom isplaćene u Republici Srbiji u toj godini, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Uzmi račun i pobedi: Nagrade 60 automobila i 12 stanova u Beogradu!

     

    Poreska uprava Srbije je saopštila da je na teritoriji republike primila ukupno 27.866 prijava za utvrđivanje godišnjeg poreza na dohodak građana.

     

    Od toga, 395 prijava podneto je u Zrenjaninu.

     

    Od sto najvećih prijavljenih prihoda u Srbiji, 68 odsto pripada obveznicima sa teritorije koju pokriva Odsek za koordinaciju poreske kontrole Beograd.

     

    Najčešća prijavljivana zanimanja su menadžer, direktor i inženjer. Takođe, 88 odsto prijavljenih je muškog pola.

     

    Prijavljeni prihodi za prvih sto podnosilaca poreskih prijava sa najvećim iskazanim prihodima kreću se u rasponu od 61 do 749 miliona dinara.

     

    Osim ovih podataka, Poreska uprava Srbije neće objavljivati druge statističke podatke u vezi sa godišnjim porezom na dohodak građana.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin