• Pokrenuti novi postupci: Da li prodavci nameštaju cene elektronike?

    Postupke ispitivanja povrede konkurencije, pokrenute protiv firmi „Comtrade distribution“, „Roaming Electronics“ i „Tehnomanija“, Komisija za zaštitu konkurencije proširila je pokretanjem postupaka i protiv privrednih društava „Gigatron eksport-import“, „Tehnomedia centar“, „Emmezeta Srbija“ i „XLS“, saopštila je pomenuta komisija.   Postupci se vode radi ispitivanja postojanja restriktivnih sporazuma iz Zakona o zaštiti konkurencije, kojima se ograničava konkurencija […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Pokrenuti novi postupci: Da li prodavci nameštaju cene elektronike?

    Postupke ispitivanja povrede konkurencije, pokrenute protiv firmi „Comtrade distribution“, „Roaming Electronics“ i „Tehnomanija“, Komisija za zaštitu konkurencije proširila je pokretanjem postupaka i protiv privrednih društava „Gigatron eksport-import“, „Tehnomedia centar“, „Emmezeta Srbija“ i „XLS“, saopštila je pomenuta komisija.

     

    Postupci se vode radi ispitivanja postojanja restriktivnih sporazuma iz Zakona o zaštiti konkurencije, kojima se ograničava konkurencija na tržištima maloprodaje potrošačke elektronike u Republici Srbiji.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Kompanija “Mlekoprodukt” prošle godine uspela da očuva radna mesta

     

    Komisija je tokom prošle godine analizirala uslove konkurencije na tržištu trgovine na veliko i malo potrošačkom elektronikom u Republici Srbiji. Tom prilikom je, uvidom u javne podatke o cenama, utvrđeno da se u maloprodajnim objektima, kao i na internet stranama maloprodavaca, nudi potrošačka elektronika pod identičnim, ili gotovo identičnim cenama.

     

    „Osnovano se pretpostavlja da navedeni tržišni učesnici, kao maloprodavci potrošačke elektronike, nisu samostalno formirali maloprodajne cene proizvoda, već u saradnji sa uvoznicima i distributerima „Comtrade distribution“, „Roaming Electronics“ i „Tehnomanija“, saopštila je Komisija za zaštitu konkurencije.

     

    Određivanje cene u daljoj prodaji, kao posebna vrsta povrede konkurencije, može biti učinjena kako samo od strane dobavljača, tako i od strane dobavljača i maloprodavca. Tada je maloprodavac zajedno sa dobavljačem odgovoran za ovu vrstu povrede konkurencije.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Komisija je pozvala sve koji raspolažu podacima, ispravama ili drugim relevantnim informacijama koje mogu doprineti utvrđivanju činjeničkog stanja u ovom postupku, da ih dostave na adresu Komisije za zaštitu konkurencije.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija