Ekonomija Vesti Zrenjanin

Kompanija “Mlekoprodukt” prošle godine uspela da očuva radna mesta

mlekoprodukt

Kompanija “Mlekoprodukt” je dala značajan doprinos ekonomskoj stabilnosti grada i razvoju zrenjaninske privrede, ocenio je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura prilikom današnjeg sastanka sa novim generalnim direktorom “Savencija grupe” za centralnu i istočnu Evropu Borisom Burdenom.

 

Poseta Zrenjaninu organizovana je radi informisanja novog regionalnog menadžmenta o privrednom ambijentu i gradu u kom posluje kompanija “Mlekoprodukt”, koja je deo “Savencija grupe”.

 

PROČITAJTE JOŠ: Koliko Zrenjaninci plaćaju voće i povrće, a koliko Beograđani i Novosađani

 

Tom prilikom, Salapura je ocenio da je „Mlekoprodukt“ jedan od primera uspešne privatizacije, ne samo u gradu na Begeju, već i na teritoriji cele Srbije.

 

– Kompanija je očuvala radna mesta i u njenim pogonima danas radi više od 300 radnika. Sačuvala je svoje kooperante, odnosno 400 domaćinstava koji svakodnevno isporučuju mleko zrenjaninskoj mlekari. Dobila je i dozvole za izvoz u Evropsku uniju – naglasio je Salapura.

 

“Mlekoprodukt” se brzo uklopio u savremeni model poslovanja

 

Boris Burden je istakao da se „Mlekoprodukt“, nakon što je postao deo „Savencija grupe“, brzo uklopio u njen model poslovanja.

 

– U Zrenjaninu zapošljavamo više od 300 radnika i od 400 proizvođača otkupljujemo godišnje oko 30 miliona litara mleka. Prema tome, ova kompanija je jedan od značajnih aktera za život, kako na lokalnom tako i na nacionalnom nivou. “Mlekoprodukt” je i protekle godine zabeležio rast i sjajne rezulatate. Učvrstili smo poziciju lidera na tržištu polutvrdih i tvrdih sireva – kazao je Burden.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Podsetimo, „Mlekoprodukt“ od kraja februara 2004. godine posluje u sastavu francuske kompanije “Bongren”, koja je u aprilu 2015. promenila ime u “Savencija grupa”. U zrenjaninskoj mlekari se godišnje proizvede više od 1.700 tona klasičnih sireva, 900 tona topljenih sireva i preko 300 tona raznih namaza. Takođe se na godišnjem nivou proizvede preko 1.300 tona svežih sireva.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM