• Planirane veće zarade za zaposlene u JP „Pošta Srbije“

    Radi unapređenja ekonomskog i socijalnog položaja zaposlenih u JP „Pošta Srbije“, danas su se u Vladi Republike Srbije sastali potpredsednik Vlade Nebojša Stefanović i v.d direktora ovog javnog preduzeća Mira Petrović.   Oni su razmatrali predlog Programa poslovanja JP „Pošta Srbije“ za 2020. godinu, koji je usvojio Nadzorni odbor preduzeća. Tim predlogom je planirano uvećanje […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Planirane veće zarade za zaposlene u JP „Pošta Srbije“

    Radi unapređenja ekonomskog i socijalnog položaja zaposlenih u JP „Pošta Srbije“, danas su se u Vladi Republike Srbije sastali potpredsednik Vlade Nebojša Stefanović i v.d direktora ovog javnog preduzeća Mira Petrović.

     

    Oni su razmatrali predlog Programa poslovanja JP „Pošta Srbije“ za 2020. godinu, koji je usvojio Nadzorni odbor preduzeća. Tim predlogom je planirano uvećanje mase zarada za zaposlene za 10 odsto u 2020. godini, kao i isplata zarade iz dobiti iz 2019. u martu naredne godine, odmah po usvajanju ovogodišnjih finansijskih izveštaja.

     

    „Planirano povećanje zarada u svemu je usklađeno sa finansijskim mogućnostima preduzeća u ovom trenutku i održivim poslovanjem. Planirano povećanje zarada odraziće se već na januarsku platu, koja će biti znatno uvećana, čime će se približiti republičkom proseku. Pri tome, posebno će se voditi računa o zaradama zaposlenih sa najnižim primanjima“, saopštila je danas „Pošta Srbije“.

     

    Ovo preduzeće podseća da je socijalni dijalog o poboljšanju materijalnog položaja zaposlenih u JP „Pošta Srbije“, započet u martu ove godine, doveo do niza konkretnih mera koje su sprovedene i koje se nastavljaju.

     

    Pročitajte još: Prodaje se nepokretna i pokretna imovina novobečejskog brodogradilišta

     

    „Delovi dobiti iz 2017. i 2018. isplaćivani su u aprilu i septembru. Takođe, u julu je isplaćena solidarna pomoć za 13.540 zaposlenih, čija je osnovna zarada niža od 50.000 dinara. Sve isplate obavljene su iz sopstvenih sredstava preduzeća, u skladu sa održivim poslovanjem. Istim principom se rukovodilo i kod opredeljenja uvećanja mase zarada u 2020. godini, kao i socijalnih mera – uvođenja besplatnih sistematskih pregleda i proširenja opsega osiguranja zaposlenih“, navodi se u saopštenju.

     

    Podsetimo, radnici JP „Pošta Srbije“ u Zrenjaninu juče i danas su obustavili rad. Oni su na taj način izrazili nezadovoljstvo zbog malih primanja.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]