• Pijačni prodavci u Zrenjaninu pridružili se protestu (Foto)

    Pijačni prodavci u Zrenjaninu danas su zatvorili svoje tezge na Glavnoj pijaci, kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog uvođenja fiskalnih kasa na pijacama, koje bi po zakonu trebalo da zaživi od 1. maja.   Udruženje pijačnih prodavaca „Opstanak“ je ranije saopštilo da oni koji prodaju robu na pijacama širom Srbije neće moći da opstanu u poslu […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Pijačni prodavci u Zrenjaninu pridružili se protestu (Foto)

    Pijačni prodavci u Zrenjaninu danas su zatvorili svoje tezge na Glavnoj pijaci, kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog uvođenja fiskalnih kasa na pijacama, koje bi po zakonu trebalo da zaživi od 1. maja.

     

    Udruženje pijačnih prodavaca „Opstanak“ je ranije saopštilo da oni koji prodaju robu na pijacama širom Srbije neće moći da opstanu u poslu ukoliko se ne zaustavi primena novog Zakona o fiskalizaciji.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Nova prilika za posao: PETKUS ima otvorenu još jednu poziciju

     

    „E-fiskalizacijom, između ostalog, pijačni prodavac ne bi bio u stanju da odredi svoje radno vreme u odnosu na ekstremne vremenske uslove kao ni da niveliše cene u toku dana kako bi sprečio propadanje istih. A to sa sobom povlači kaznenu politiku“, kazali su u ovom udruženju.

     

    pijačni prodavci

     

    Pijačni prodavci zahtevaju izradu posebnog zakona koji bi regulisao pijačnu prodaju, a koji ih ne bi obavezivao na izdavanje fiskalnih računa.

     

    Oni su za danas najavili protest u Beogradu.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 3

    1. Ja sam kupac, ali ovo je potpuna budalaština! Kakvi fuskalni računi na pijaci?! „Pošto je ljuta papričica? Dva dinara. Daj mi pet papričica. Itvolite. Hvala, evo deset dinara. Eeeej čekaj! Šta ne valja? Vrati se da otkucam, i da ti dam fiskalni račun!“ Ova vlast NIJE NORMALNA I PRI SVESTI! Koga glume?! EU, SAD, i NATO pakt? Treba nam pod hitno uvesti maksimalne ekonomske sankcije, zbog velikih mentalnih problema!!!

      1. Polovina na tezgama su preprodavci koji samo pune svoj dzep, a u radnji kad kupis voce, povrce, deo se kroz porez vrati drzavi, zato treba fiskalna kasa

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]