Ekonomija Vesti Zrenjanin

Otvoren stečaj u firmi koja ima nagomilane dugove od 114 miliona dinara

privredni sud u zrenjaninu otvorio stečaj nad firmom eco feed
Sedište Privrednog suda u Zrenjaninu

Privredni sud u Zrenjaninu je doneo rešenje o otvaranju stečajnog postupka nad sečanjskim preduzećem „Eco Feed“. Stečaj je uveden na predlog samog stečajnog dužnika.

 

„Eco Feed“ je u obrazloženju predloga naveo da je usled promena uslova poslovanja došlo do smanjenja obima rada i da iz tog razloga u dužem periodu ne može da ispunjava svoje dospele finansijske obaveze. Navedeno je i da je račun u neprekidnoj blokadi 1807 dana. Stoga je skupština ovog privrednog društva 21. maja donela odluku o pokretanju postupka stečaja.

 

PROČITAJTE JOŠ: Žene i mladi sve češće koriste subvencije za pokretanje privatnog biznisa

 

Privredni sud u Zrenjaninu je utvrdio da stečajni dužnik, prema izveštaju Narodne banke Srbije, na dan otvaranja stečaja ima neizmirene obaveze u ukupnom iznosu od 114.897.367 dinara. Utvrđeno je i da je „Eco Feed“ trajno nesposoban za plaćanje.

 

Zbog toga je sud zaključio da je u celosti ispunjen razlog propisan Zakonom o stečaju, pa je shodno njemu doneo rešenje o pokretanju stečajnog postupka.

 

Za stečajnu upravnicu je imenovana Dragana Galić iz Kikinde.

 

„Eco Feed“ osnovan pre 15 godina

 

Poverioci su pozvani da u roku od 90 dana prijave svoja obezbeđena i neobezbeđena potraživanja. Prvo poverilačko ročište zakazano je za 16. jul, a ročište radi ispitivanja potraživanja biće održano 15. oktobra.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Na sajtu Agencije za privredne registre navodi se da je preduzeće „Eco Feed“ osnovano 2006. godine i da mu je pretežna delatnost proizvodnja gotove hrane za kućne ljubimce.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz