• Otpušteni radnici Srpske fabrike stakla, tražeći pravdu, stigli i do Zrenjanina

    Tražeći pravdu i konačno rešavanje sudbine, danas su u Zrenjaninu boravili otpušteni radnici Srpske fabrike stakla AD iz Paraćina.   Oni su se okupili ispred kancelarije advokata Gordane Vojnović Bojović, koja je, prema rečima radnika, novi zastupnik firme „Veksilum Balkan“. To je preduzeće koje je u stečaj oteralo staklaru i bez posla ostavilo nekoliko stotina […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Otpušteni radnici Srpske fabrike stakla, tražeći pravdu, stigli i do Zrenjanina

    Tražeći pravdu i konačno rešavanje sudbine, danas su u Zrenjaninu boravili otpušteni radnici Srpske fabrike stakla AD iz Paraćina.

     

    Oni su se okupili ispred kancelarije advokata Gordane Vojnović Bojović, koja je, prema rečima radnika, novi zastupnik firme „Veksilum Balkan“. To je preduzeće koje je u stečaj oteralo staklaru i bez posla ostavilo nekoliko stotina radnika.

     

    – Stečaj u fabrici traje već nekoliko godina i nama nije jasno šta se dešava. Zato smo došli da i od advokatice Gordane Vojnović Bojović, koja zastupa firmu „Veksilum Balkan“, čujemo otkud to da se ova firma, koja je, prema našim saznanjima, povukla predlog za uvođenje stečaja, ponovo meša u ceo slučaj – rekla je za portal zrenjaninski.com Violeta Kostić, ispred grupe bivših radnika staklare.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Sedam godina pokušavaju da prodaju upravnu zgradu firme GVOŽĐAR

     

    Prema rečima okupljenih radnika, postoje najave da ima investitora zainteresovanih da pokrenu proizvodnju u fabrici stakla i da vrate radnike na posao.

     

    To se, kako su nam rekli, neće dogoditi sve dok se ne završi zamršena priča o stečaju, promeni vlasnika i vlasničke strukture.

     

    radnici srpske fabrike stakla

     

    U Zrenjaninu se zadržali pola sata

     

    Sa advokaticom Vojnović Bojović radnici se danas nisu sreli, ali su razgovarali telefonom.

     

    – Rekla nam je da je upoznata sa slučajem i da je na našoj strani. Mi mislimo da ne može biti na našoj strani ako zastupa firmu koja nas je ostavila bez posla i dovela dovde – kaže Violeta Kostić.

     

    Radnici Srpske fabrike stakla su se u Zrenjaninu zadržali pola sata i nastavili dalje za Beograd gde, kako su nam rekli, imaju još adresa na kojima će potražiti rešenje situacije.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Bankrot Srpske fabrike stakla AD proglašen je u julu ove godine i tada je najavljeno da će ona biti prodata. Ova fabrika, inače, ima tradiciju dugu 114 godina.

     

    radnici srpske fabrike stakla

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Al ste našli gde da tražite pravdu u gradu gde vlada kriminal sa predznakom Kleka,ako nemate drugo mesto,kofere i neka Vam je sa srećom.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]