Ekonomija Vesti Zrenjanin

Sedam godina pokušavaju da prodaju upravnu zgradu firme GVOŽĐAR

gvožđar

Stečajni upravnik preduzeća “Gvožđar” iz Zrenjanina Milorad Ćuk oglasio je prodaju upravne zgrade ove bivše trgovinske kuće, i to metodom neposredne pogodbe.

 

Zgrada površine 1.249 kvadratnih metara, koja se nalazi u ulici Kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića 33 – 35, ima podrum, dva sprata i garažu. Njena vrednost procenjena je na 79.840.215 dinara.

 

PROČITAJTE JOŠ: Na prodaju trosoban stan na odličnoj lokaciji, u naselju 4. jul (Foto)

 

Potencijalni kupci, da bi učestvovali u javnom nadmetanju, moraju da otkupe prodajnu dokumentaciju koja košta 10.000 dinara. Otvaranje ponuda, ukoliko ih uopšte bude bilo, zakazano je za 29. oktobar.

 

“Gvožđar”, nekadašnji trgovinski gigant u srednjem Banatu, u stečaju je od 2007. godine i to je jedan od najdužih aktivnih stečajeva na teritoriji grada. Upravna zgrada poslednje je što je od imovine ostalo.

 

Pokušaji prodaje ovog objekta traju još od 2014. godine. Zanimljivo je da je tada njegova vrednost procenjena na 60,8 miliona dinara, odnosno na skoro 20 miliona dinara manje nego danas. Krajem 2017. početna cena je iznosila 39,9 miliona dinara, odnosno upola manje nego sada. Ali, ni tada, kao ni u svim drugim pokušajima, upravna zgrada nije bila nikome interesantna.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Upravna zgrada, inače, izgrađena je 1937. godine i proglašena je za spomenik kulture. Njen prvi vlasnik je bila Državna hipotekarna banka.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM