Ekonomija Vesti Zrenjanin

Oko 170 radnika ostalo bez posla za vreme vanrednog stanja?

podaci o smanjenju nezaposlenosti
Foto: Pixabay

Tokom vanrednog stanja, u martu i aprilu, zrenjaninskoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje 173 lica podnela su zahteve za novčanu naknadu. Može se zaključiti da je to približno i broj onih koji su ostali bez posla u vreme vanrednog stanja.

 

Na evidenciji Filijale Zrenjanin, odnosno na području Srednjobanatskog okruga, na kraju aprila je bilo evidentirano 10856 nezaposlenih. Od toga, u Zrenjaninu 5496, a u opštini Žitište 1450. U opštini Nova Crnja evidentirano je 1195, u opštini Novi Bečej 1367 i opštini Sečanj 1348 nezaposlenih.

 

Radi poređenja, stanje na evidenciji na kraju marta izgledalo je ovako: na području Srednjobanatskog okruga 10812 lica, od toga u Zrenjaninu 5437.

 

Pročitajte još: Novi oglasi za posao, sva radna mesta su u Zrenjaninu

 

– Tokom perioda vanrednog stanja poslodavci su tražili radnike obezbeđenja, negovateljice, medicinske tehničare, lekare… Bili su traženi i agenti prodaje, konobari, pomoćni radnici u kuhinji, spremačice, poslovni sekretari… Nakon ukidanja vanrednog stanja poslodavci su se obraćali za posredovanje za operatere u proizvodnji, pomoćne radnike u proizvodnji, prodavce, zatim poslovođu prodavnice, higijeničarku, referente za opšte poslove, knjigovodstvo, zaštitu životne sredine, ljudske resurse, IT sektor i drugo – kaže Aleksandra Štrbac iz zrenjaninske filijale NSZ.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM