• Oko 170 radnika ostalo bez posla za vreme vanrednog stanja?

    Tokom vanrednog stanja, u martu i aprilu, zrenjaninskoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje 173 lica podnela su zahteve za novčanu naknadu. Može se zaključiti da je to približno i broj onih koji su ostali bez posla u vreme vanrednog stanja.   Na evidenciji Filijale Zrenjanin, odnosno na području Srednjobanatskog okruga, na kraju aprila je bilo […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Oko 170 radnika ostalo bez posla za vreme vanrednog stanja?

    Tokom vanrednog stanja, u martu i aprilu, zrenjaninskoj filijali Nacionalne službe za zapošljavanje 173 lica podnela su zahteve za novčanu naknadu. Može se zaključiti da je to približno i broj onih koji su ostali bez posla u vreme vanrednog stanja.

     

    Na evidenciji Filijale Zrenjanin, odnosno na području Srednjobanatskog okruga, na kraju aprila je bilo evidentirano 10856 nezaposlenih. Od toga, u Zrenjaninu 5496, a u opštini Žitište 1450. U opštini Nova Crnja evidentirano je 1195, u opštini Novi Bečej 1367 i opštini Sečanj 1348 nezaposlenih.

     

    Radi poređenja, stanje na evidenciji na kraju marta izgledalo je ovako: na području Srednjobanatskog okruga 10812 lica, od toga u Zrenjaninu 5437.

     

    Pročitajte još: Novi oglasi za posao, sva radna mesta su u Zrenjaninu

     

    – Tokom perioda vanrednog stanja poslodavci su tražili radnike obezbeđenja, negovateljice, medicinske tehničare, lekare… Bili su traženi i agenti prodaje, konobari, pomoćni radnici u kuhinji, spremačice, poslovni sekretari… Nakon ukidanja vanrednog stanja poslodavci su se obraćali za posredovanje za operatere u proizvodnji, pomoćne radnike u proizvodnji, prodavce, zatim poslovođu prodavnice, higijeničarku, referente za opšte poslove, knjigovodstvo, zaštitu životne sredine, ljudske resurse, IT sektor i drugo – kaže Aleksandra Štrbac iz zrenjaninske filijale NSZ.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija