• Ograničena cena mleka u pakovanju od jednog litra na 128,99 dinara

    Vlada Republike Srbije donela je na današnjoj sednici izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica koja će važiti do 30. septembra.   Izmenom Uredbe ograničava se cena UHT mleka od 2,8 odsto mlečne masti u pakovanju od jednog litra na 128,99 dinara.   PROČITAJTE JOŠ: Sindikat pomaže bivšim radnicima firme „Premium chicken“ u […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Ograničena cena mleka u pakovanju od jednog litra na 128,99 dinara

    Vlada Republike Srbije donela je na današnjoj sednici izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica koja će važiti do 30. septembra.

     

    Izmenom Uredbe ograničava se cena UHT mleka od 2,8 odsto mlečne masti u pakovanju od jednog litra na 128,99 dinara.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Sindikat pomaže bivšim radnicima firme „Premium chicken“ u Žitištu

     

    Takođe, pored ograničenja cene UHT mleka, ograničene su i trgovačke marže kako bi se sprečile spekulantske aktivnosti na tržištu.

     

    U cilju omogućavanja redovnog snabdevanja stanovništva mlekom i sprečavanja odliva sirovine van granica zemlje, Vlada Srbije je donela odluku o zabrani izvoza sirovog i pasterizovanog mleka, osim za Republiku Severnu Makedoniju i Republiku Albaniju.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    „Vlada Srbije uz punu budnost nastavlja da prati stanje, pri čemu će obezbediti dovoljne količine mleka za potrebe građana“, navodi se u saopštenju.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija