Ekonomija Vesti Zrenjanin

Oglašena prodaja celokupne imovine propale fabrike „Radijator“

radijator u stečaju

Stečajni upravnik Miloš Borovačnin oglasio je prodaju imovine zrenjaninske fabrike „Radijator“ u stečaju. Da je na prodaju ponuđena kompletna imovina fabrike kotlova, potvrđeno je portalu zrenjaninski.com u kancelariji stečajnog upravnika.

 

Najznačajnija imovina koja je oglašena na prodaju su 22 objekta u Beogradskoj ulici. Fabrika se, inače, nalazi na građevinskom zemljištu površine 229.808 kvadrata. Takođe, na prodaju je oglašena i porodična stambena kuća u ulici Slobodana Bursaća u Zrenjaninu. Kuća se sastoji od dva stana, jednog od 51, a drugi od 32 kvadrata. U dvorištu se nalazi i pomoćni objekat.

 

Na prodaju je ponuđeno i gradsko građevinsko zemljište u Požeškoj ulici u Zrenjaninu od 5.068 kvadrata, kao i dati avansi i potraživanja koja stečajni dužnik ima. Na prodaju je ponuđena i kompletna oprema.

 

Vrednost ove imovine procenjena je na nešto više od dve milijarde dinara, a početna cena je upola manja.

 

Pročitajte još: Objekat bivše fabrike „Metalprogres“ izdat u podzakup

 

„Radijator“ ima u svom vlasništvu i poslovni prostor u Golsvordijevoj ulici u Beogradu, a na toj adresi je fabrika i registrovana. Namena ovog prostora se ne zna, ali mu je vrednost procenjena na 14 miliona dinara. Početna cena na prodaji biće upola niža.

 

Otkup dokumentacije može se obaviti do 9. septembra, a javno nadmetanje biće održano 12. septembra, u 12 časova, u kancelariji stečajnog upravnika.

 

Nekada jedna od najuspešnijih livnica u Srbiji, zrenjaninski „Radijator“, odlukom vlasnika je pre izvesnog vremena promenila sedište koje je iz Zrenjanina premešteno u Beograd. Onda je odlukom Privrednog suda u Beogradu, 8. februara 2017. godine, u fabrici otvoren stečaj, i to na predlog preduzeća „VVV“ iz Zrenjanina. Kao razlog je navedena trajnija nesposobnost plaćanja stečajnog dužnika.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz