• Objekat bivše fabrike „Metalprogres“ izdat u podzakup

    Vojvođanska banka, članica OTP grupe, izdala je jednoj firmi pre tri meseca u podzakup objekat bivše fabrike „Metalprogres“ u Zrenjaninu, saopšteno je juče iz ove banke.   Vojvođanska banka je reagovala na tekst u kom se navodi da objekti „Metalprogresa“ u Miletićevoj ulici i četiri godine nakon bankrotstva zvrje prazni i da su ruinirani i […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Objekat bivše fabrike „Metalprogres“ izdat u podzakup

    Vojvođanska banka, članica OTP grupe, izdala je jednoj firmi pre tri meseca u podzakup objekat bivše fabrike „Metalprogres“ u Zrenjaninu, saopšteno je juče iz ove banke.

     

    Vojvođanska banka je reagovala na tekst u kom se navodi da objekti „Metalprogresa“ u Miletićevoj ulici i četiri godine nakon bankrotstva zvrje prazni i da su ruinirani i neiskorišćeni. U ovoj banci su naveli da je pomenute objekte preuzeo zakupac. Međutim, nije navedeno o kome je reč.

     

    „Pomenuti objekat je pre tri meseca izdat u podzakup firmi koja je već počela radove na njegovoj sanaciji. Takođe, postoje i planovi da se u narednom periodu, ukoliko zakupac ostvari planirane efekte, ovaj objekat proda“, navodi se u saopštenju Vojvođanske banke.

     

    Tekst koji smo objavili, inače, ilustrovali smo fotografijama koje su napravljene pre nekoliko dana. Na njima se vidi objekat na kojem fale prozori. Ekipa našeg portala, koja je bila na licu mesta, u tom trenutku je zatekla zaključanu kapiju. Na ulazu nije bilo portira, a u fabričkom krugu nismo uočili nikoga od radnika.

     

    Pročitajte još: Oronula zgrada propale fabrike „Metalprogres“ i dalje zvrji prazna

     

    Podsetimo, naš portal je pisao da je „Metalprogres“ bankrotirao krajem 2015. godine. Zahtev za pokretanje stečaja, koji se završio bankrotstvom, podnela je Vojvođanska banka, kao najveći poverilac. Deo duga Vojvođanska banka je namirila preuzimanjem nekretnine u Miletićevoj ulici u Zrenjaninu. Vredna nekretnina na strateški dobrom mestu i dalje je u posedu banke. Istina, poslednjom promenom u katastru, sada se kao vlasnik vodi OTP banka, koja je u međuvremenu preuzela Vojvođansku.

     

    Nakon poslednjeg saopštenja Vojvođanske banke ostaje nada da će pogoni bivšeg „Metalprogresa“ ponovo oživeti i da će u njima ponovo biti angažovani radnici.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija