• Odobrena tržišna koncentracija: „PEPO Energy“ preuzeo „BPP Biogas“

    Firmi „PEPO Energy“ odobrena je tržišna koncentracija do koje dolazi zbog kupovine sto odsto udela u preduzeću „BPP Biogas“ iz Novog Miloševa, objavila je Komisija za zaštitu konkurencije Republike Srbije.   „PEPO Energy“ iz Novog Miloševa posluje kao deo MET grupe, sa sedištem u Švajcarskoj. Upravlja elektranom na zelenu energiju, koja se nalazi u tom […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Odobrena tržišna koncentracija: „PEPO Energy“ preuzeo „BPP Biogas“

    Firmi „PEPO Energy“ odobrena je tržišna koncentracija do koje dolazi zbog kupovine sto odsto udela u preduzeću „BPP Biogas“ iz Novog Miloševa, objavila je Komisija za zaštitu konkurencije Republike Srbije.

     

    „PEPO Energy“ iz Novog Miloševa posluje kao deo MET grupe, sa sedištem u Švajcarskoj. Upravlja elektranom na zelenu energiju, koja se nalazi u tom selu. U pitanju je elektrana na biogas, instalirane snage 1,2 megavata, koja koristi ostatke poljoprivredne biomase za proizvodnju biogasa, koji potom generiše u električnu i toplotnu energiju. Elektrana je započela sa radom ove godine.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Vozači kamiona u Evropi: Godišnje može da se uštedi oko 10.000 evra

     

    MET grupa ima četiri zavisna društva u Srbiji, a to su „PEPO Energy“ doo Novo Miloševo, MET SRB doo Beograd, NIS MET Energowind doo Beograd i „Wind Park Plandište“.

     

    Sprovođenjem koncentracije, „PEPO Energy“ stiče kontrolu nad privrednim društvom „BPP Biogas“, koje je registrovano za proizvodnju električne energije. Planirano je da ovo društvo bude aktivno u proizvodnji i veleprodaji električne energije.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Komisija za zaštitu konkurencije je navela kako smatra da koncentracija neće ograničiti, narušiti ili sprečiti konkurenciju na tržištu Srbije ili njegovom delu, niti dovesti do stvaranja ili jačanja dominantnog položaja. Komisija je stoga utvrdila da je koncentracija dozvoljena.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Ne čudi me. Kontroverzni advokat podnosi zahtev za izmene u apru (javno dostupno funkcionalno pismenima).
      A ko je advokat i čiji je blizak saradnik? Evo i to: https://www.krik.rs/tag/igor-isailovic/
      Nego, zašto ih vi reklamirate? Da nam svima uđe u uši kako je to baš cool? E, pa – nisu baš svi nepismeni. Znam i da je nas, funkcionalno pismenih, ipake malo. Zato se veliki štrumf i žali na „teror manjine“. A vi odrađujete preneta javna sredstva. Što bi rekli oni u Ninbergu:“Samo sam radio svoj posao“…

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija