• Od bivše ugledne zadruge ostalo samo nešto građevinskog zemljišta

    Iako je stečajni postupak nad Zemljoradničkom zadrugom „Mužljanski ritovi“ iz Mužlje završen krajem novembra 2016. godine, i dalje se vodi postupak nad stečajnom masom. Od nekada vredne imovine ove zadruge za prodaju je ostalo još gradsko građevinsko zemljište u Mužlji, u ulici Bartok Bele i Jožefa Atile, površine 6.389 i 3.831 kvadratni metar.   Stečajna […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Od bivše ugledne zadruge ostalo samo nešto građevinskog zemljišta

    Iako je stečajni postupak nad Zemljoradničkom zadrugom „Mužljanski ritovi“ iz Mužlje završen krajem novembra 2016. godine, i dalje se vodi postupak nad stečajnom masom. Od nekada vredne imovine ove zadruge za prodaju je ostalo još gradsko građevinsko zemljište u Mužlji, u ulici Bartok Bele i Jožefa Atile, površine 6.389 i 3.831 kvadratni metar.

     

    Stečajna upravnica Dragica Arsić objavila je poziv za procenitelje koji bi utvrdili vrednost preostale imovine. Svrha procene je da se na osnovu analize koja bude obavljena stvore uslovi za prodaju pomenute imovine.

     

    Zainteresovani ponuđači, odnosno ovlašćeni predstavnici, mogu ponude za procenu vrednosti podneti najkasnije do 10. novembra.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Novi vlasnik “Vojvodinaputa” u celosti isplatio kupoprodajnu cenu

     

    Zemljoradnička zadruga „Mužljanski ritovi“ je osnovana davne 1975. godine, a izbrisana je iz registra privrednih društava u januaru 2017. godine. Stečajni postupak je pokrenut u julu 2010. rešenjem Privrednog suda u Zrenjaninu. Posle toga je usledila rasprodaja imovine zadruge, kako bi bila namirena potraživanja poverilaca.

     

    Zadruga je svojevremeno u posedu imala i stambeno – poslovni prostor u Mužlji, nekoliko pomoćnih objekata i poljoprivredno zemljište.

     

    Bivši direktor ih doveo do prosjačkog štapa

     

    Sunovrat nekada ugledne i jedne od prvih zadruga u Vojvodini započeo je 2001. godine. Tadašnji direktor, kako su tvrdili mužljanski zadrugari, ponašao se samovoljno i zaduživao je zadrugu kod velikih dobavljača mineralnih đubriva, semena, zaštitnih sredstava i drugih repromaterijala. Robu je delio odabranim članovima zadruge i stavljao hipoteke na zadružnu imovinu. Kada dugove nije izmirivao, mnogi su sudskim putem pokrenuli naplatu svojih potraživanja.

     

    Nezadovoljstvo zadrugara direktorovim ponašanjem kulminiralo je u proleće 2004. godine, kada su posle nekoliko bezuspešnih pokušaja da ga smene, organizovali traktorsku blokadu Mužlje. Međutim, čak ni to nije pomoglo da samovoljnog direktora uklone sa kormila zadruge, jer su iza njega stali najveći poverioci. Naime, u međuvremenu je otvoren stečaj u zadruzi, a novosadsko preduzeće „Sovil“ i mnogi drugi nastojali su da do svojih potraživanja dođu uz pomoć direktora sa kojim su dugo poslovali.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Tek početkom 2008. godine, direktor je smenjen, ali dolaskom novog ništa suštinski nije moglo da se promeni. Protiv starog je, u međuvremenu, podignuta optužnica u Osnovnom javnom tužilaštvu u Zrenjaninu, zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja, u periodu od juna do decembra 2006, nezakonito prisvojio više od 500.000 dinara.

     

    U javnosti je ostalo nepoznato kako je pred sudom završen ovaj slučaj.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]