Ekonomija Vesti Zrenjanin

Novi vlasnik „Vojvodinaputa“ u celosti isplatio kupoprodajnu cenu

hidrooprema kupila vojvodinaput

Privredni sud u Zrenjaninu je rešenjem konstatovao da je zrenjaninsko preduzeće „Vojvodinaput“ prodato i da je suma od 224.937.843 dinara, koliko je iznosila kupoprodajna cena, u celosti isplaćena. Novi vlasnik „Vojvodinaputa“ je preduzeće „Hidrooprema“ iz Šapca.

 

Ovim rešenjem je naloženo Republičkom geodetskom zavodu, Službi za katastar nepokretnosti, da skine sve terete, zabeležbe i ostale upise, kako sa objekata i zemljišta, tako i sa opreme i vozila.

 

PROČITAJTE JOŠ: Ništa za deobu: Poverioci preduzeća “Marko Biser” ostali kratkih rukava

 

Takođe je naloženo da se iz svih spisa briše odrednica „u stečaju“. Stoga ovo preduzeće nastavlja svoj život samo kao „Vojvodinaput Zrenjanin“.

 

Stečaj u „Vojvodinaputu“ otvoren je 2011. godine, a 2018. je proglašeno bankrotstvo.

 

Kako je portal zrenjaninski.com prvi objavio sredinom jula, ova putarska firma je iz trećeg puta prodata rudarsko – građevinskom preduzeću „Hidrooprema“ iz Šapca za 224,9 miliona dinara.

 

PROČITAJTE JOŠ: Donesite pravu odluku: Pazarite u OGREV-u po vrlo povoljnim uslovima

 

Ko je novi vlasnik?

 

Na sajtu rudarsko građevinskog preduzeća „Hidrooprema“ se navodi da je ovo društvo sa ograničenom odgovornošću osnovano 1992. godine i da se neprekidno širi. U početku se kompanija bavila bušenjem bunara za navodnjavanje, a kasnije i za vodosnabdevanje, snižavanje nivoa podzemnih voda i bušenjem geotermalnih sondi. To je značilo i potpuno opremanje bunara i puštanje sistema u rad. Vremenom, kompanija započinje i sa bušenjem i izradom svih vrsta šipova, dijafragmi i sidara, kao i obavljenjem iskopa.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Na sajtu se navode i neki od projekata na kojima je „Hidrooprema“ bila angažovana, kao i klijenti sa kojima je sarađivala. Među projektima se nalaze i auto-putevi Leskovac – Vranje i Mateševo – Podgorica, zatim brza pruga Beograd – Novi Sad… Među klijentima je nekoliko poznatih mesnih industrija, kao i kompanija „Linglong“, koja gradi proizvodne pogone u zrenjaninskoj industrijskoj zoni.

 

Kakvi su planovi novog vlasnika u vezi sa firmom „Vojvodinaput“, javnosti za sada nije poznato.

 

PROČITAJTE JOŠ: Kompanija BEOHEMIJA zapošljava, radno mesto je u Zrenjaninu

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

2 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Kada su komunisti dosli na vlast 1945 ponistili su sve ugovore koji su bili sklopljeni od strane karadjordjevica,a potom i milana nedica.Strani i domaci investitori su ostali bez imovine,a nova vlast je pocela da radi na obnovi i razvoju drzave.Danasnja kvislinska bagra rasprodaje imovinu i resurse za masne provizije koje trpa u svoje dzepove i bice pravedno kada se sve to oduzme i vrati pravim vlasnicima, tj.narodu i drzavi.

sinovoz