• Obuku za vođenje poslovnih knjiga prošlo 15 nezaposlenih osoba

    Završena je onlajn obuka za vođenje poslovnih knjiga, koju je prošlo 15 nezaposlenih osoba sa evidencije zrenjaninske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.   Obuku je realizovala NSZ, u saradnji sa nemačkom organizacijom GIZ i Narodnim univerzitetom iz Niša.   PROČITAJTE JOŠ: Sve što treba da znate o primeni Zakona o elektronskom fakturisanju   – Obuku […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Obuku za vođenje poslovnih knjiga prošlo 15 nezaposlenih osoba

    Završena je onlajn obuka za vođenje poslovnih knjiga, koju je prošlo 15 nezaposlenih osoba sa evidencije zrenjaninske filijale Nacionalne službe za zapošljavanje.

     

    Obuku je realizovala NSZ, u saradnji sa nemačkom organizacijom GIZ i Narodnim univerzitetom iz Niša.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Sve što treba da znate o primeni Zakona o elektronskom fakturisanju

     

    – Obuku su prošla nezaposlena lica koja žele da se profesionalno osposobe za samostalno vođenje poslovnih knjiga i sastavljanje finansijskih izveštaja. U pitanju su lica ekonomsko-administrativnog usmerenja, sa minimum četvrtim stepenom stručne spreme, koja imaju osnovno znanje rada na računaru. S obzirom na to da je reč o onlajn obuci, dodatni uslov za kandidate bio je posedovanje računara sa internetom, kamerom i mikrofonom – objasnila je savetnica za planiranje karijere u zrenjaninskoj filijali NSZ Aleksandra Štrbac.

     

    obuka za vođenje poslovnih knjiga

     

    Tokom 120 nastavnih časova polaznice su savladavale gradivo deset obaveznih modula, počev od uvoda i teorije računovodstva, preko dvojnog, prostog, robnog i materijalnog knjigovodstva, te dokumentacije u knjigovodstvu, uvoza i izvoza, PDV-a, zarada i novčanih tokova, do finansijskog menadžmenta. Obuka je trajala 40 radnih dana.

     

    – Ponudili smo ovu vrstu obuke s obzirom na to da su tražene knjigovodstvene usluge. Reč je o zanimanju na koje negativni efekti pandemije nisu imali uticaja. Onlajn obuka za vođenje poslovnih knjiga realizovana je za nezaposlene iz više filijala Nacionalne službe za zapošljavanje, ukupno za 200 lica sa evidencije nezaposlenih – naglašava Štrbac.

     

    Bila je ovo prva onlajn obuka, a iskustva polaznica su pozitivna.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Zadovoljna sam obukom. Predavači su bili posvećeni, imali su strpljenja i razumevanja, i nije im bilo teško da nam detaljno objasne i ponove gradivo – rekla je jedna od polaznica Aleksandra Grčić.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija