• Objavljeni su pokrajinski javni pozivi za podsticanje zapošljavanja

    Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raspisao je javne pozive, odnosno konkurse, u cilju realizacije programa i mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih Pokrajinskim akcionim planom zapošljavanja za 2021. godinu.   Raspisana su tri javna poziva – za dodelu subvencija za samozapošljavanje, poslodavcima za novo zapošljavanje i za sprovođenje javnih radova na teritoriji AP Vojvodine. Javni […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Objavljeni su pokrajinski javni pozivi za podsticanje zapošljavanja

    Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam raspisao je javne pozive, odnosno konkurse, u cilju realizacije programa i mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih Pokrajinskim akcionim planom zapošljavanja za 2021. godinu.

     

    Raspisana su tri javna poziva – za dodelu subvencija za samozapošljavanje, poslodavcima za novo zapošljavanje i za sprovođenje javnih radova na teritoriji AP Vojvodine. Javni pozivi oročeni su do 20. maja.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Kompanija “Gomex” nudi posao, rok za slanje prijava je 16. maj

     

    Po programu za samozapošljavanje, onima koji žele da pokrenu novi biznis odobrava se subvencija u iznosu od 250.000 dinara. Za nezaposlene osobe sa invaliditetom ta suma iznosi 270.000 dinara. Pravo podnošenja zahteva za dodelu subvencije imaju oni koji su na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) i koji su završili obuku za preduzetnike – početnike po programu obuke NSZ ili druge odgovarajuće organizacije. Osoba koja dobije sredstva dužna je da obavlja delatnost, odnosno da redovno uplaćuje doprinose za obavezno socijalno osiguranje najmanje 12 meseci.

     

    Subvencija u jednokratnom iznosu od 250.000 dinara odobrava se za otvaranje novih radnih mesta. Namenjena je poslodavcima sa područja AP Vojvodine koji pripadaju privatnom sektoru. Poslodavac može podneti samo jedan zahtev za dodelu subvencije. Nezaposlena lica za koja poslodavac na ovaj način otvara nova radna mesta moraju biti na evidenciji NSZ.

     

    Pokrajinski sekretarijat za privredu finansira i javne radove

     

    Kada je reč o javnim radovima, pravo učešća na javnom konkursu imaju udruženja sa statusom pravnog lica. Projekti javnih radova traju do  četiri meseca. Oblasti u kojima se sprovode su: socijalne i humanitarne delatnosti, održavanje i obnavljanje javne infrastrukture, održavanje i zaštita životne sredine i prirode, i kultura i turistička delatnost. Na javnim radovima radnici su angažovani po ugovoru o privremeno-povremenim poslovima.

     

    Javni pozivi i konkursi Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam su objavljeni na oglasnoj tabli i sajtu Sekretarijata. Tekstovi javnih poziva/konkursa sadrže informacije o datom programu, visini iznosa sredstava, uslovima učešća, pravima i obavezama korisnika programa, dokumentaciji koja se prilaže uz zahtev za učešće i drugo.

     

    Novi konkursi za zapošljavanje redovno se ažuriraju u našoj rubrici POSAO.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija