• Novo priznanje: MLEKOPRODUKT rodno najsenzitivnija kompanija u Srbiji

    Posvećenost principima društvene odgovornosti za svaku kompaniju predstavlja imperativ i merljivost uspeha na svim poljima. U svojim svakodnevnim aktivnostima i radu, zrenjaninska kompanija MLEKOPRODUKT je prepoznala značaj „jake zajednice“ i osnaživanje žena postavila kao dugoročni prioritet.   Zbog toga je Udruženje poslovnih žena Srbije „Mlekoproduktu“ dodelilo priznanje za rodno najsenzitivniju kompaniju u Srbiji „Cvet uspeha […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Novo priznanje: MLEKOPRODUKT rodno najsenzitivnija kompanija u Srbiji

    Posvećenost principima društvene odgovornosti za svaku kompaniju predstavlja imperativ i merljivost uspeha na svim poljima. U svojim svakodnevnim aktivnostima i radu, zrenjaninska kompanija MLEKOPRODUKT je prepoznala značaj „jake zajednice“ i osnaživanje žena postavila kao dugoročni prioritet.

     

    Zbog toga je Udruženje poslovnih žena Srbije „Mlekoproduktu“ dodelilo priznanje za rodno najsenzitivniju kompaniju u Srbiji „Cvet uspeha za ženu zmaja“. Kako navode u kompaniji, ovo priznanje im je dalo ogroman vetar u leđa i ojačalo u misiji da ženama budu podrška na duge staze.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Zrenjaninska kancelarija kompanije Levi9 proslavila sedmi rođendan

     

    „Mlekoprodukt podstiče i neguje rodnu senzitivnost na svakom koraku. Saradnja sa preduzetnicama koje se nalaze na čelu farmi samo je jedan od načina na koji u kompaniji „Mlekoprodukt“ i u celoj grupi „Savencia“ žene i muškarci imaju ravnopravan tretman. Počev od materijalne naknade, preko prava na poziciju, do privilegija i napredovanja u karijeri. Naročito se podstiče zapošljavanje žena na menadžerskim pozicijama. Ulaže se u edukacije i profesionalna usavršavanja, a uvedeni su i onlajn kursevi. Među njima su i obuke o etičkom ponašanju i rodnoj ravnopravnosti“, kažu za portal zrenjaninski.com u kompaniji „Mlekoprodukt“.

     

    „Mlekoprodukt“ sarađuje sa pet farmi na čijem čelu su žene

     

    Kriterijumi za dodelu nagrade su veoma egzaktni. Pri izboru kompanija, koje su u najvećoj meri posvećene načelu rodne ravnopravnosti, bodovane su mere koje se sprovode i u okviru same kompanije i one koje podržavaju ekonomsko osnaživanje žena u lokalnoj zajednici.

     

    Najveći broj bodova donosila je saradnja sa firmama kojima rukovode žene, u čemu je „Mlekoprodukt“ osvetlao obraz. Naime, među proizvođačima sa kojima redovno sarađuje, i na šta su zaposleni u ovoj kući posebno ponosni, nalazi se i pet farmi na čijem čelu su žene preduzetnice. Na ovaj način, u „Mlekoproduktu“ se aktivno primenjuje Kodeks poslovne etike koji podrazumeva rodnu ravnopravnost u poslovanju sa dobavljačima. Istovremeno se i doprinosi poštovanju i boljem razumevanju, kao i razvijanju plemenitijeg društva u celosti.

     

    mlekoprodukt dobio priznanje
    Foto: Mlekoprodukt

     

    Nagradu uručila ministarka Zorana Mihajlović

     

    Nagradu je „Mlekoproduktu“ uručila ministarka Zorana Mihajlović, koja je i na čelu Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost.

     

    – Država je tu da podrži preduzetnice, jer one predstavljaju dobrobit za celo društvo. Zajednički možemo da uradimo mnogo više na stvaranju jednakih mogućnosti za žene i muškarce. Uručila sam priznanje za rodno najsenzitivniju kompaniju, koju koordinaciono telo i Udruženje poslovnih žena tradicionalno dodeljuju četvrtu godinu zaredom kompanijama koje u svom poslovanju primenjuju strategiju društveno odgovornog poslovanja i vode računa o principima rodne ravnopravnosti – izjavila je Mihajlović.

     

    Bojana Momčilov: Osnaživanje žena je dugoročni prioritet kompanije

     

    Bojana Momčilov, menadžerka za komunikacije i društveno odgovorno poslovanje u kompaniji „Mlekoprodukt“, na dodeli nagrade je istakla da je ravnopravnost polova i osnaživanje žena dugoročni prioritet ove kuće.

     

    – Veliko mi je zadovoljstvo i istinska privilegija da u ime kompanije „Mlekoprodukt“ primim ovako značajno priznanje. Malo je reći da sam ponosna na to što je „Mlekoprodukt“ prepoznat kao rodno najsenzitivnija kompanija. To je potvrda višegodišnje politike naše kompanije da razvija ravnopravnost polova, osnažuje žene i da se sa dužnom pažnjom odnosi prema svakom članu svog tima. Pritom, uzima u obzir sve naše individualne razlike – poručila je Bojana Momčilov.

     

    Ona je istakla da smo svedoci da uloga i pozicija žena u društvu evoluiraju. „Mlekoprodukt“ je, navela je ona, primer kako se na pravi način uvažava i u delo sprovodi ravnopravnost polova.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Sa menadžmentom i celokupnim timom zaposlenih nastavićemo da idemo u pravcu društvenog, profesionalnog i ekonomskog osnaživanja žena i ostvarivanja pune ravnopravnosti polova. Zahvaljujem se ministarki Zorani Mihajlović i Udruženju poslovnih žena, na čelu sa predsednicom Sanjom Popović Pantić, na ovom priznanju koje posvećujem svim ženama u našoj zemlji – rekla je Momčilov na ceremoniji dodele nagrade koja je, kako navode u kompaniji, dodatno obavezala „Mlekoprodukt“ da u svom poslovanju aktivno primenjuje principe rodne ravnopravnosti i osnaživanja žena.

     

    bojana momčilov
    Bojana Momčilov (Foto: Mlekoprodukt)

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin

    Muškarcu iz Srbije transplantirana pluća u Mađarskoj

    Muškarcu iz Srbije uspešno su o trošku Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje transplantirana pluća u bolnici u Budimpešti, gde se trenutno oporavlja od zahvata koji je trajao deset sati, […]