• Novi pokušaj prodaje „Vojvodinaputa“: Do imovine po još nižoj ceni

    Početna cena za kupovinu zrenjaninskog „Vojvodinaputa“ u stečaju, na drugom javnom nadmetanju zakazanom za 30. novembar, biće 35,8 miliona dinara. Tako je odlučio Odbor poverilaca, u saglasju sa stečajnim upravnikom ovog preduzeća Slobodanom Sudarovim.   Prema mišljenju Odbora, sa kojim se složio Sudarov, a po predlogu ovlašćenog procenitelja, početna cena koja predstavlja 20 odsto od […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Novi pokušaj prodaje „Vojvodinaputa“: Do imovine po još nižoj ceni

    Početna cena za kupovinu zrenjaninskog „Vojvodinaputa“ u stečaju, na drugom javnom nadmetanju zakazanom za 30. novembar, biće 35,8 miliona dinara. Tako je odlučio Odbor poverilaca, u saglasju sa stečajnim upravnikom ovog preduzeća Slobodanom Sudarovim.

     

    Prema mišljenju Odbora, sa kojim se složio Sudarov, a po predlogu ovlašćenog procenitelja, početna cena koja predstavlja 20 odsto od procenjene vrednosti ukupne imovine firme „Vojvodinaput“, garantuje najbolji način prodaje, odnosno namirenja poverilaca.

     

    Vrednost „Vojvodinaputa“, koji se prodaje kao pravno lice, procenjena je na 179.258.180 dinara. Tu spadaju građevinski objekti, procenjeni na 60.248.589 miliona dinara, zemljište koje vredi 994.669 dinara, kao i oprema procenjena na 84.295.498 dinara, a u koju su uknjižena i dva broda. Uz to idu i potraživanja i potencijalna vrednost ugovora sa „Putevima Srbije“.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Zapošljavanje: U srednjem Banatu u toku realizacija 19 javnih radova

     

    U prvom pokušaju prodaje, 22. septembra, početna cena na javnom nadmetanju bila je 50 odsto od procenjene vrednosti, što je za potencijalne buduće vlasnike očigledno bilo mnogo.

     

    Bankrotstvo „Vojvodinaputa“ proglašeno je krajem 2018. godine. Račun preduzeća pre bankrotstva bio je u blokadi duže od tri godine na sumu od blizu 1,8 milijardi dinara. Predlog za otvaranje stečaja podnela je AIK banka kojoj je u tom trenutku „Vojvodinaput“ dugovao 312,5 miliona dinara. Od velikih poverilaca tu je i Poreska uprava.

     

    Početna cena na javnom nadmetanju, ukoliko ona bude postignuta, nije ni blizu cifre koju „Vojvodinaput“ duguje poveriocima.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija