• Nemačka kompanija „GPK“ privodi kraju izgradnju pogona u Zrenjaninu

    Nemačka kompanija „GPK“ privodi kraju izgradnju svojih proizvodnih pogona u zrenjaninskoj industrijskoj zoni „Jugoistok“. To je jedna, od sedam inostranih i domaćih kompanija, koje trenutno grade pogone u ovoj zoni i najavljuju otvaranje novih radnih mesta.   Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, tim povodom je obišao radove i razgovarao sa vlasnikom fabrike „GPK“ Klausom […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Nemačka kompanija „GPK“ privodi kraju izgradnju pogona u Zrenjaninu

    Nemačka kompanija „GPK“ privodi kraju izgradnju svojih proizvodnih pogona u zrenjaninskoj industrijskoj zoni „Jugoistok“. To je jedna, od sedam inostranih i domaćih kompanija, koje trenutno grade pogone u ovoj zoni i najavljuju otvaranje novih radnih mesta.

     

    Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, sa saradnicima, tim povodom je obišao radove i razgovarao sa vlasnikom fabrike „GPK“ Klausom Paulom.

     

    – Ovo je najbolji primer toga kako izgleda graditi u Zrenjaninu. Nemački investitor nije imao problema ni sa lokalnom administracijom, niti sa paprilogijom. Zato radove na izgradnji pogona već privodi kraju. Ponosan sam na našu gradsku administraciju koja je jedna od najbržih u Srbiji – istakao je gradonačelnik Janjić.

     

    Pročitajte još: Aerodrom „Ečka“ i beogradska kompanija „Prince Aviation“ šire saradnju

     

    On je naglasio da su svi investitori, koji su odlučili da ulažu u Zrenjanin, zainteresovani da što pre izgrade pogone. Podsetio je da u industrijskoj zoni „Jugoistok“ trenutno sedam investitora gradi proizvodne hale.

     

    – Do kraja ove godine biće i otvaranja novih pogona i zapošljavanja radnika, i to je ono što me posebno raduje – poručio je Janjić.

     

    gpk

     

    Proizvodnja u pogonima „GPK“ startuje do kraja godine

     

    Kompanija „GPK“, koja posluje u sklopu „EKH grupe” iz Berlina, u Zrenjaninu će proizvoditi točkove za kontejnere i kante za iznošenje smeća. Vrednost investicije, sa opremom, u prvoj fazi iznosi tri miliona evra, a u planu je da u početku bude zaposleno do 20 radnika. Vlasnik firme Klaus Paul kazao je danas da je u planu i širenje proizvodnje.

     

    – Početkom novembra prošle godine postavili smo kamen temeljac, a izgradnja objekta je skoro gotova. Cela Evropa i ceo svet su imali problema sa pandemijom koronavirusa, ali naš posao se, uprkos tome, odvija po planu. Zahvalio bih se gradonačelniku na podršci i na tome što je omogućio dolazak nas stranih investitora. Veoma sam zahvalan i firmi „SM inženjering“ koja je zadužena za građevinske radove. Zrenjanin je posebno zahvalan za ulaganje i voleo bih da ovde dođu i drugi investitori, a ja ću pomoći u tome koliko je u mojoj moći – kazao je Paul.

     

    On je najavio da će verovatno u septembru u proizvodne pogone biti instalirane prve mašine, a da će proizvodnja startovati do kraja godine.

     

    Direktor „GPK“ u Zrenjaninu Zoran Šipka dodao je da je u planu da se radi u sve tri smene, kao i da je sva proizvodnja namenjena izvozu.

     

    gpk

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija