• Aerodrom „Ečka“ i beogradska kompanija „Prince Aviation“ šire saradnju

    Aerodrom „Ečka“ i kompanija „Prince Aviation“ iz Beograda, koja se bavi avio taksi saobraćajem i obukom pilota, potpisali su ugovor o proširenju saradnje.   Direktor Aerodroma „Ečka“ Pavle Marković objasnio je da će pomenuta avio kompanija, koja je strateški partner ovdašnjeg aerodroma, proširiti kapacitete i otvoriti ovlašćeni „Cesnin“ servisni centar. Marković je dodao da će […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Aerodrom „Ečka“ i beogradska kompanija „Prince Aviation“ šire saradnju

    Aerodrom „Ečka“ i kompanija „Prince Aviation“ iz Beograda, koja se bavi avio taksi saobraćajem i obukom pilota, potpisali su ugovor o proširenju saradnje.

     

    Direktor Aerodroma „Ečka“ Pavle Marković objasnio je da će pomenuta avio kompanija, koja je strateški partner ovdašnjeg aerodroma, proširiti kapacitete i otvoriti ovlašćeni „Cesnin“ servisni centar. Marković je dodao da će to doprineti otvaranju novih radnih mesta i upošljavanju kadrova, pre svega aviomehaničara.

     

    – Nadam se da ćemo za dve do tri godine posao razviti tako da ćemo moći da zaposlimo tridesetak mladih ljudi, mehaničara i inženjera iz Zrenjanina – naveo je on.

     

    Marković je ovom prilikom ukazao i na odličnu saradnju između Grada Zrenjanina i Aerodroma „Ečka“.

     

    – Ovde smo, uz veliku pomoć članova Aerokluba Zrenjanin, vratili padobranstvo i obuke u jedriličarstvu. Počeli smo i obuke za motorne pilote. Prva klasa će u školskom centru Aerokluba Zrenjanin početi da leti već od 1. septembra. Uz ogroman trud i veliku pomoć gradonačelnika i Grada Zrenjanina uspeli smo da povratimo ugled aeroklubu i aerodromu. Sada sa ponosom mogu da kažem da imamo najbolji sportski aerodrom u regionu. Sa time se slažu svi koji dođu ovde – rekao je Marković.

     

    prince aviation i aerodrom ečka potpisali ugovor o proširenju saradnje

     

    „Prince Aviation“ želi da učestvuje u razvoju ovog regiona

     

    Tehnički direktor kompanije „Prince Aviation“ Srđan Kragojević objasnio je zbog čega se ona odlučila za saradnju sa aerodromom koji je od Zrenjanina udaljen nekoliko kilometara.

     

    – Pošto su nam kapaciteti u Beogradu popunjeni, tražili smo aerodrom takvog tipa. Želimo da proširimo kapacitete i održavamo školske i sportske vazduhoplove. Na ovom aerodromu smo prisutni od 2007. godine, sa našom pilotskom školom, i imamo odličnu saradnju. Onda smo odlučili da razvijemo tehničku podršku za avione iz naše škole i aerokluba. Pošto se radi se o značajnom proširenju kapaciteta, nećemo ostati samo na razvoju servisnog centra za naše potrebe. Hoćemo da omogućimo da te usluge koriste i treća lica – rekao je Kragojević.

     

    U planu je da se servisiraju avioni koji su, ne samo u srpskom registru, već i u registru bilo koje države Evropske unije.

     

    – To bi dovelo do ozbiljnog tehnološkog razvoja aerodroma, koji ne bi bio samo sportski objekat, već i objekat za poslovne namene. Trenutno zapošljavamo četiri mehaničara, a plan je da ovde za stalno bude zaposleno trideset ljudi. Zrenjanin je doživeo veliki razvoj i najveće investicije su u ovom regionu. Verujemo da će ovaj region biti lokomotiva razvoja Vojvodine i Srbije i mi želimo da učestvujemo u tom razvoju – napomenuo je Kragojević.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija