Ekonomija Vesti Zrenjanin

Narednih dana mogla bi da bude rešena sudbina „Jugoremedije“

fabrika lekova jugoremedija

U narednih nekoliko dana mogla bi da bude rešena sudbina zrenjaninske Fabrike lekova „Jugoremedija“. Naime, nakon što je stečajni upravnik „Jugoremedije“ Radovan Savić oglasio prodaju fabrike putem neposredne nagodbe, stigle su tri ponude potencijalnih kupaca.

 

– Nijedan od tri ponuđača nije iz struke, odnosno nije proizvođač lekova. Cena kod najpovoljnije ponude je niža od cene koja je ponuđena na poslednjoj prodaji, što znači da se neće namiriti svi poverioci. Namiriće se oni obezbeđeni, i u jednom delu neobezbeđeni, odnosno poreska uprava i radnici – kaže za portal zrenjaninski.com predsednik Odbora poverilaca „Jugoremedije“ Vladimir Pecikoza.

 

Najpovoljnija ponuda, navodi Pecikoza, stigla je od investicionog fonda koji je otkupio potraživanja prema fabrici lekova od „Heta Real Estate“-a. A „Heta Real Estate“ je, svojevremeno, otkupio potraživanje od Hipo Alpe Adria banke, koja je bila najveći poverilac „Jugoremedije“.

 

Pročitajte još: YourJob: Mogućnost da dobijete do 5.200 evra za započinjenje biznisa

 

O najpovoljnijoj ponudi članovi odbora izjasniće se u narednih nekoliko dana.

 

– Predstavnik turske firme „Birgim A grupa“, koja je jedan od najvećih poverilaca, zatražio je nekoliko dana da se o ponudi konsultuje sa menadžmentom kompanije. Verujem da ćemo odluku imati u toku ove nedelje. Stečaj već predugo traje, pogoni stoje, već je problem servisiranje osnovnih usluga, plaćanje struje… Razgovarali smo o trenutnoj nezavidnoj situaciji, kao i o tome da je jako važno da fabrika konačno proradi. Zaista očekujem da ćemo ovog puta doneti odluku i prihvatiti ponudu – naglašava Pecikoza.

 

U sedmom, neuspelom pokušaju prodaje, „Jugoremedija“ je ponuđena po ceni od 800 miliona dinara.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM