Ekonomija Vesti Zrenjanin

YourJob: Mogućnost da dobijete do 5.200 evra za započinjenje biznisa

projekat YourJob
Foto: Pixabay

U petak, 17. januara, u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina, s početkom u 18 časova, biće organizovana infosesija u okviru projekta “YourJob”. Na njoj će biti reči o mogućnosti konkurisanja za bespovratna sredstva do 5.200 evra za započinjanje biznisa.

 

Infosesija se održava u okviru projekta “YourJob”, finansiranog od strane Austrijske razvojne agencije i Caritasa Austrije. Projekat je namenjen podsticanju zapošljivosti mladih do 30 godina u Zrenjaninu. Planirano trajanje projekta je tri godine i njime će biti obuhvaćeno oko 300 mladih sa područja Zrenjanina.

 

„Cilj projekta je da poveća zapošljivost mladih putem osnaživanja za izlazak na tržište rada. Korisnici projekta su svi mladi od 15 do 30 godina starosti sa područja Zrenjanina i okoline, a sve aktivnosti na projektu su potpuno besplatne. Mladima se kroz projekat omogućava da, pored sticanja kompetencija za tržište rada, razvijanja poslovnih veština, pohađanja kurseva, plaćene stručne prakse, dobiju i mogućnost da konkurišu za grantove za započinjanje preduzetništva“, saopštavaju realizatori projekta „YourJob“.

 

Pročitajte još: Caffe Piccolo u naselju Lesnina zapošljava nove radnike

 

Grantovi za pokretanje preduzetništva iznose do 5.200 evra za pojedinačnu preduzetničku ideju. Rok za prvi krug konkurisanja je 20. januar.

 

Tokom infosesije ,,Kako do bespovratnih sredstava za pokretanje (socijalnog) preduzetništva“ zainteresovani će biti upoznati sa načinima konkurisanja.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM