• Na evidenciji nezaposlenih u okrugu najviše nekvalifikovanih lica

    Na kraju juna, na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Zrenjaninu nalazile su se 10.872 osobe iz Srednjobanatskog okruga koje su bez posla. Od toga, na teritoriji grada Zrenjanina je 5.297 nezaposlenih, u opštini Žitište 1.561, opštini Novi Bečej 1.536, opštini Sečanj 1.324 i u opštini Nova Crnja 1.154 nezaposlena lica.   „Broj osoba na […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Na evidenciji nezaposlenih u okrugu najviše nekvalifikovanih lica

    Na kraju juna, na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje u Zrenjaninu nalazile su se 10.872 osobe iz Srednjobanatskog okruga koje su bez posla. Od toga, na teritoriji grada Zrenjanina je 5.297 nezaposlenih, u opštini Žitište 1.561, opštini Novi Bečej 1.536, opštini Sečanj 1.324 i u opštini Nova Crnja 1.154 nezaposlena lica.

     

    „Broj osoba na evidenciji nezaposlenih se smanjuje, s obzirom na to da je početkom ove godine, odnosno na kraju januara, njih 11.637 u okrugu bilo bez posla. Od toga, u najvećoj lokalnoj samoupravi, u Zrenjaninu, bilo je 5.796 lica. Broj nezaposlenih na polugodištu prošle godine je bio 13.521 u okrugu  i 6.952 u Zrenjaninu“, objavila je zrenjaninska filijala Nacionalne službe za zapošljavanje.

     

    PROČITAJTE JOŠ: I dalje aktuelni javni pozivi za aktivne mere zapošljavanja

     

    Kada je reč o strukturi nezaposlenih po stručnoj spremi, u srednjem Banatu je na evidenciji najviše nekvalifikovanih lica – 5.354, odnosno 49 odsto. Slede osobe sa završenom srednjom školom, to jest trećim ili četvrtim stepenom stručne spreme, kojih je 4.286 ili 39 odsto. Nezaposlenih sa sedmim stepenom je nepunih šest odsto, odnosno 630, dok je visokoškolaca sa šestim stepenom 376, odnosno oko 3,5 odsto od ukupnog broja nezaposlenih.

     

    Održana dva sajma zapošljavanja

     

    Nacionalna služba za zapošljavanje navodi da je u prvih šest meseci ove godine filijala u Zrenjaninu posredovala u zapošljavanju 1.225 lica sa evidencije nezaposlenih.

     

    „Poslodavci nam se kontinuirano obraćaju za usluge posredovanja u zapošljavanju. U periodu od januara do juna bila je veća potražnja za profilima koji poseduju stručna znanja. Traženi su prodavci, administrativni radnici, operateri u proizvodnji, medicinske sestre, laboranti i drugo medicinsko osoblje, kuvari, konobari, pomoćni radnici, vozači, magacioneri, komercijalisti, elektrotehničari, radnici obezbeđenja, gerontodomaćice, lekari i nastavnici“, kažu u Nacionalnoj službi za zapošljavanje.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Nova šansa za posao: Hotel „Vojvodina“ raspisao konkurs za zapošljavanje

     

    NSZ podseća i da su održana dva sajma zapošljavanja, u Zrenjaninu i Žitištu. Ove sajmove je posetilo 2.609 lica koja traže posao.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Kroz međuregionalno posredovanje, za rad na lokacijama u Srbiji, bili su traženi lekari i medicinski tehničari, nastavnici nemačkog jezika, ugostiteljski radnici, radnici poljoprivredne struke, komercijalisti, magacioneri i drugi. Za rad u Sloveniji bili su traženi vozači, vozači teretnih vozila, mehaničari motornih vozila i instalateri.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]