• I dalje aktuelni javni pozivi za aktivne mere zapošljavanja

    Javni pozivi za set aktivnih mera i programa Nacionalne službe za zapošljavanje i dalje su aktuelni i moguće je aplicirati.   Programi predstavljaju podršku pri zapošljavanju nezaposlenih, odnosno poslodavcima pružaju podršku pri rešavanju problema deficitarnosti određenih profila ili pri zapošljavanju stručne radne snage.   PROČITAJTE JOŠ: Kompaniji „Dijamant“ potrebni radnici na otkupnom mestu   Javni […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    I dalje aktuelni javni pozivi za aktivne mere zapošljavanja

    Javni pozivi za set aktivnih mera i programa Nacionalne službe za zapošljavanje i dalje su aktuelni i moguće je aplicirati.

     

    Programi predstavljaju podršku pri zapošljavanju nezaposlenih, odnosno poslodavcima pružaju podršku pri rešavanju problema deficitarnosti određenih profila ili pri zapošljavanju stručne radne snage.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Kompaniji „Dijamant“ potrebni radnici na otkupnom mestu

     

    Javni pozivi i konkursi za stručnu praksu, zatim dva poziva za pripravnike, program za sticanje praktičnih znanja, kao i obuke na zahtev poslodavca, aktuelni su do 30. novembra.

     

    Program stručna praksa je namenjen nezaposlenima sa srednjim i visokim obrazovanjem, kako bi se osposobili za samostalan rad u struci. Stažiranje po ovom programu moguće je u trajanju od šest, devet ili 12 meseci kod poslodavaca koji pripadaju privatnom sektoru. U javnom sektoru mladi mogu da obavljaju stručnu praksu u zdravstvu, obrazovanju i vaspitanju, socijalnoj zaštiti i pravosuđu. Prvenstvo pri uključivanju u program imaju osobe sa invaliditetom i Romi.

     

    Program pripravnika za mlade sa visokim obrazovanjem podrazumeva stručno osposobljavanje nezaposlenog za samostalan rad u zanimanju za koje je stečeno najmanje visoko obrazovanje, radi obavljanja pripravničkog staža, odnosno sticanja uslova za polaganje stručnog ispita, uz zasnivanje radnog odnosa. Program se realizuje isključivo kod poslodavca koji pripada privatnom sektoru. Nacionalna služba učestvuje u finansiranju programa.

     

    Aktuelan i program pripravnika za nezaposlene sa srednjim obrazovanjem

     

    Program pripravnika za nezaposlene sa srednjim obrazovanjem takođe se sprovodi kod poslodavaca koji pripadaju privatnom sektoru, u trajanju do šest meseci, uz zasnivanje radnog odnosa na određeno vreme. NSZ refundira na mesečnom nivou minimalnu zaradu, uz pripadajući poreze i doprinose za obavezno socijalno osiguranje.

     

    Javni poziv za realizaciju programa za sticanje praktičnih znanja je namenjen nezaposlenim licima bez kvalifikacija, uključujući i one koji su završili funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih, kao i licima sa srednjim obrazovanjem koja se nalaze na evidenciji nezaposlenih NSZ duže od 12 meseci.

     

    Program obuke na zahtev poslodavca podrazumeva finansijsku podršku za organizovanje obuka za nezaposlene. Realizuje se ukoliko na evidenciji nezaposlenih nema lica sa potrebnim znanjima i veštinama. Poslodavac je obavezan da zasnuje radni odnos sa najmanje polovinom onih koji uspešno završe obuku.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Javni pozivi i konkursi objavljeni su na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]