• Livnica „Radijator“ ostala dužna za struju stotine miliona dinara!

    Na spisku 20 najvećih dužnika Elektroprivrede Srbije na visokom 11. mestu našao se zrenjaninski „Radijator“, fabrika u kojoj je 2017. godine otvoren stečajni postupak. Dug „Radijatora“ za struju, prema zvaničnim podacima EPS-a, iznosi nešto više od 671 milion dinara.   U konačnoj listi priznatih i osporenih potraživanja razlučnih i stečajnih poverilaca „Radijatora“, koja je objavljena […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Livnica „Radijator“ ostala dužna za struju stotine miliona dinara!

    Na spisku 20 najvećih dužnika Elektroprivrede Srbije na visokom 11. mestu našao se zrenjaninski „Radijator“, fabrika u kojoj je 2017. godine otvoren stečajni postupak. Dug „Radijatora“ za struju, prema zvaničnim podacima EPS-a, iznosi nešto više od 671 milion dinara.

     

    U konačnoj listi priznatih i osporenih potraživanja razlučnih i stečajnih poverilaca „Radijatora“, koja je objavljena na sajtu Agencije za licenciranje stečajnih upravnika, dug propale zrenjaninske livnice za struju je mnogo veći.

     

    PROČITAJTE JOŠ: “Vinex Etil” planira novu investiciju: Solarna elektrana od 1.800 panela

     

    Posebna stavka u ovom dokumentu je dug prema Elektrodistribuciji Zrenjanin za period od novembra 2013. do februara 2016. Taj dug iznosi 18.053.585 dinara.

     

    Druga stavka je dug prema Elektroprivredi Srbije. Označen kao čvrsto potraživanje, u konačnoj listi priznatih potraživanja navodi se iznos od 773.471.232 dinara. Nakon dodatne analize, ta cifra se popela na neverovatnih 1,3 milijarde dinara! Reč je o potraživanjima na ime neisplaćenih računa za struju za period od januara 2014. godine do februara 2017. godine. Dug je, inače, svrstan u treći isplatni red poverilaca.

     

    Podsetimo, „Radijator“ je pre nekoliko meseci prodat preduzeću „MAT Real Estate“ iz Novog Sada, po početnoj ceni od 414,8 miliona dinara. Stečajni upravnik još nije doneo rešenje o deobi novca nakon prodaje „Radijatora“, ali je već sada jasno da poverioci mogu računati da će od svojih potraživanja dobiti samo mrvice.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Stečaj se, inače, vodi u Beogradu, jer je sedište „Radijatora“ svojevremeno prebačeno u glavni grad Srbije.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija