• Privredni sud odbio sve prigovore: „Project One“ preuzima „Jugoremediju“

    Stečajni upravnik Fabrike lekova „Jugoremedija“ Radovan Savić potvrdio je da će firma „Project One“ biti kupac zrenjaninske farmaceutske kompanije, nakon što je Privredni sud u Zrenjaninu odbio prigovore konkurenata.   Time će „Jugoremedija“, posle brojnih neuspešnih prodaja, konačno dobiti novog gazdu. Za sada je javnosti ostalo nepoznato kakve su namere kupca i da li planira […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Privredni sud odbio sve prigovore: „Project One“ preuzima „Jugoremediju“

    Stečajni upravnik Fabrike lekova „Jugoremedija“ Radovan Savić potvrdio je da će firma „Project One“ biti kupac zrenjaninske farmaceutske kompanije, nakon što je Privredni sud u Zrenjaninu odbio prigovore konkurenata.

     

    Time će „Jugoremedija“, posle brojnih neuspešnih prodaja, konačno dobiti novog gazdu. Za sada je javnosti ostalo nepoznato kakve su namere kupca i da li planira da obnovi proizvodnju lekova.

     

    „Project One“ je za kupovinu „Jugoremedije“, kao pravnog lica, ponudio 362 miliona dinara. Manje ponude imali su „Birgim grupa“ i „Led Vision stile“, čije je prigovore Privredni sud i odbio.

     

    PROČITAJTE JOŠ: EU Info centar: Kanal Begej će posle 60 godina ponovo biti plovan

     

    – Potpisivanju ugovora sada prethodi potvrda o koncentraciji koju kupac treba da pribavi od Komisije za zaštitu konkurencije. Zatim će uslediti isplata cene po ugovoru, pa će stečajni sudija obustaviti postupak i formirati stečajnu masu iz koje će biti isplaćivani poverioci – rekao je stečajni upravnik Radovan Savić.

     

    On je naveo da u imovinu koja je prodata ne ulazi deo fabrike u Nišu, kao i neke parnice koje su u toku.

     

    – Postoji objekat u Nišu koji će, kada se raščisti situacija sa Republičkim geodetskim zavodom, biti prodat. Zbog toga je sada teško reći kada bi moglo da dođe do isplate poverilaca – istakao je Savić.

     

    Stečajni postupak otvoren u decembru 2012. godine

     

    Stečajni upravnik je naveo da je najveći poverilac „Jugoremedije“ u stečaju investicioni fond APS holding, vlasnik firme „Project One“. On je preuzeo oko 10 miliona evra potraživanja od Hipo Alpe Adria banke.

     

    – Ukupno potraživanje radnika, koji su u prvom isplatnom redu, a koje obuhvata 12 zagarantovanih plata i povezivanje staža, iznosi oko milion evra – dodao je Savić.

     

    Rešenjem Privrednog suda u Zrenjaninu, stečajni postupak u „Jugoremediji“ je otvoren 27. decembra 2012. godine. Zahtev za otvaranje stečaja podnela je Hipo Alpe Adrija banka sa kojom je zrenjaninska fabrika krajem aprila 2011. sklopila ugovor o restruktuiranju kredita. Tom prilikom je konstatovano da je račun dužnika u neprekidnoj blokadi 367 dana, te da fabrika nije u mogućnosti da ispunjava svoje novčane obaveze prema poveriocu.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija