• Kompaniji „O&M Inženjering“ tri miliona dinara bespovratnih sredstava

    Kompanija „O&M Inženjering“, koja posluje u industrijskoj zoni „Jugoistok – Ečka“ u Zrenjaninu, dobila je tri miliona dinara bespovratnih sredstava preko javnog konkursa koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam. Ova sredstva namenjena su mikro i malim privrednim društvima i preduzetnicima. Zrenjaninska firma ih je iskoristila za nabavku proizvodne opreme u novoizgrađenoj hali. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Kompaniji „O&M Inženjering“ tri miliona dinara bespovratnih sredstava

    Kompanija „O&M Inženjering“, koja posluje u industrijskoj zoni „Jugoistok – Ečka“ u Zrenjaninu, dobila je tri miliona dinara bespovratnih sredstava preko javnog konkursa koji je raspisao Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam. Ova sredstva namenjena su mikro i malim privrednim društvima i preduzetnicima. Zrenjaninska firma ih je iskoristila za nabavku proizvodne opreme u novoizgrađenoj hali.

     

    – Više od 200 privrednih subjekata je dobilo sredstva na prethodnom konkursu. Zahvaljujući tome, uspeli smo da sačuvamo više od 4.500 radnih mesta na teritoriji AP Vojvodine, a u planu je da se otvori 500 novih – rekao je pokrajinski sekretar Nenad Ivanišević, prilikom današnje posete proizvodnim pogonima „O&M Inženjeringa“.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Staro brodogradilište “Begej” i zvanično prestaje da postoji

     

    On je podsetio da je budžet sekretarijata u odnosu na prošlu godinu uvećan za 60 odsto, zbog čega želi da se, sa saradnicima, na licu mesta upozna sa potrebama privrednika.

     

    – Zrenjanin je odličan primer kako reaguje lokalna samouprava, naravno, uz podršku Vlade Srbije. Očekivanja od budućeg auto-puta su velika, jer će se njegovom izgradnjom ubrzati transport i pospešiti razvoj privrede – ocenio je Ivanišević.

     

    o&m inženjering

     

    Sredstva došla u pravom trenutku

     

    Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura je istakao da je slika razvoja kompanije „O&M Inženjering“ zapravo slika razvoja grada.

     

    – U pitanju je porodična kompanija koja je počela sa radom pre 15 godina i u međuvremenu postala značajna u svetu. U njoj je zaposleno oko 120 radnika, uglavnom Zrenjaninaca. Lokalna samouprava čini sve što može kako bi pružila podršku investitorima da bi se ovde razvijali – istakao je Salapura.

     

    Direktor kompanije Mirko Ugrenović zahvalio se na pomoći Pokrajinskom sekretarijatu za privredu i turizam, a lokalnoj samoupravi na dobroj saradnji i razumevanju potreba privrednika.

     

    – Sredstva koja smo dobili došla su u pravom trenutku. Ove godine smo investirali u novi proizvodni pogon i opremili smo ga potpuno automatskim mašinama. Nećemo zaostajati ni za jednom svetskom kompanijom koja proizvodi ovakvu ili sličnu opremu – rekao je Ugrenović.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Kompanija „O&M Inženjering“ osnovana je 2006. u Zrenjaninu i jedna je od prvih koja je počela sa radom u zoni „Jugoistok – Ečka“. Bavi se projektovanjem, proizvodnjom, montažom, puštanjem u rad i održavanjem procesne opreme u industriji hrane za ljude i životinje, hemijskoj industriji, industriji građevinskog materijala… Kompanija je prisutna ne samo na evropskom, nego i na tržištu Severne Amerike i Afrike.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija

    Konobar, da platimo: Poskupele ugostiteljske usluge

    Ugostiteljske usluge u Srbiji su u martu, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, u odnosu na mart 2022. godine poskupele za 9,7 odsto, pri čemu su najviše povećane cene prenoćišta, i […]