• Koliko Zrenjaninci plaćaju voće i povrće, a koliko Beograđani i Novosađani

    Cene na malo poljoprivrednih proizvoda u Zrenjaninu su, u prvoj nedelji ovog meseca, bile uglavnom niže u odnosu na cene u Beogradu i Novom Sadu, pokazuju najnoviji podaci Republičkog zavoda za statistiku.   Prema tim podacima, najčešća cena krompira u prodavnicama u Zrenjaninu bila je 23,99 dinara za kilogram, a na pijaci 50 dinara. U […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Koliko Zrenjaninci plaćaju voće i povrće, a koliko Beograđani i Novosađani

    Cene na malo poljoprivrednih proizvoda u Zrenjaninu su, u prvoj nedelji ovog meseca, bile uglavnom niže u odnosu na cene u Beogradu i Novom Sadu, pokazuju najnoviji podaci Republičkog zavoda za statistiku.

     

    Prema tim podacima, najčešća cena krompira u prodavnicama u Zrenjaninu bila je 23,99 dinara za kilogram, a na pijaci 50 dinara. U prodavnicama u Beogradu kilogram krompira je koštao 69,99 dinara, a u Novom Sadu 55 dinara.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Nova velika akcija u prodajnim objektima trgovinskog lanca “Gomex”

     

    Od 1. do 7. februara, najčešća cena pasulja u zrenjaninskim prodavnicama bila je 287,99 dinara, a na pijacama 250 dinara. Beograđani su na pijacama pasulj plaćali 400 dinara za kilogram, a Novosađani 300 dinara.

     

    Najniža cena crnog luka u Zrenjaninu je u prvoj nedelji februara iznosila 28,99 dinara, a najviša 60 dinara za kilogram. U Beogradu se cena kretala od 24,99 do čak 100 dinara, a u Novom Sadu od 39,99 do 60 dinara.

     

    Kilogram jabuka smo plaćali između 70 i 109,99 dinara, koliko i stanovnici Beograda i Novog Sada.

     

    Kilogram limuna je od 1. do 7. februara u zrenjaninskim trgovinama najčešće koštao 116,99 dinara. Na pijaci je bio nešto skuplji, i koštao je 120 dinara. To je za 30 dinara manje u odnosu na beogradske pijace.

     

    Cena kilograma banana u našem gradu kretala se između 100 i 155 dinara, u Beogradu od 109,99 do 150 dinara, a u Novom Sadu od 119,99 do 155 dinara. Kokošija jaja su kod nas koštala između 11 i 15,99 dinara za komad, u Beogradu od 11,99 do 17,99 dinara, a u Novom Sadu od 12 do 13,99 dinara.

     

    Kako se snimaju cene na malo poljoprivrednih proizvoda?

     

    Cene na malo poljoprivrednih proizvoda snimaju se dva puta mesečno, na pijačni dan koji pada u periodu od 1. do 7. i od 15. do 21. u mesecu, objašnjava Republički zavod za statistiku. Snimanje se obavlja u prodavnicama i na pijacama sa najvećim prometom.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Zavisno od godišnjeg doba, snimaju se cene najvažnijih, odabranih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda. Za svaki proizvod biraju se po tri cene: najčešća, najniža i najviša cena.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    1. Cene zavise od kupovne moći građana. Najlogičnije je da cene budu najveće u velikim gradovima gde je ekonomija bolja u odnosu na manja mesta u Srbiji.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija