• Komisija pokrenula postupak protiv ustanove „Apoteka Janković“

    Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula je postupak po službenoj dužnosti protiv Zdravstvene ustanove „Apoteka Janković“. Postupak je pokrenut radi ispitivanja koncentracije koja je sprovedena iako nije odobrena u skladu sa Zakonom o zaštiti konkurencije. Ova koncentracija je, kako se sumnja, nastala preuzimanjem kontrole nad Javnom ustanovom „Apoteka Zrenjanin“.   Komisija je saopštila da će u ispitnom […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Komisija pokrenula postupak protiv ustanove „Apoteka Janković“

    Komisija za zaštitu konkurencije pokrenula je postupak po službenoj dužnosti protiv Zdravstvene ustanove „Apoteka Janković“. Postupak je pokrenut radi ispitivanja koncentracije koja je sprovedena iako nije odobrena u skladu sa Zakonom o zaštiti konkurencije. Ova koncentracija je, kako se sumnja, nastala preuzimanjem kontrole nad Javnom ustanovom „Apoteka Zrenjanin“.

     

    Komisija je saopštila da će u ispitnom postupku oceniti zakonom propisane kriterijume, kojima se utvrđuje dozvoljenost koncentracije. Naročito će ispitati okolnost da se radi o sprovedenoj, a neprijavljenoj koncentraciji. To je, inače, bila obaveza učesnika na tržištu.

     

    „Komisija će utvrditi i bitne činjenice, dokaze i ostale elemente na kojima će zasnovati svoju odluku u pogledu eventualnog određivanja mere zaštite konkurencije, odnosno mere dekoncentracije. Zakonom je propisano da su koncentracije učesnika na tržištu dozvoljene, osim ako bi značajno ograničile, narušile ili sprečile konkurenciju na tržištu Republike Srbije. A naročito ako bi to ograničavanje, narušavanje ili sprečavanje bilo rezultat stvaranja ili jačanja dominantnog položaja“, navodi se u saopštenju.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Novi pokušaj prodaje “Vojvodinaputa”: Do imovine po još nižoj ceni

     

    Novosadska „Apoteka Janković“ stekla je kontrolu nad „Apotekom Zrenjanin“ Ugovorom o koncesiji. Taj ugovor je potpisan marta 2019. godine sa Gradom Zrenjaninom.

     

    Koncesija je data na 15 godina, a „Apoteka Janković“ se obavezala da će avansno platiti koncesionu naknadu od 840.700 evra i godišnju koncesionu naknadu od 120.100 evra.

     

    Ugovoreno je da „Apoteka Janković“ obavlja apotekarsku zdravstvenu delatnost na 32 lokacije na području grada Zrenjanina.

     

    Komisija je pozvala sva zainteresovana lica koja raspolažu podacima, ispravama ili drugim informacijama koje mogu doprineti pravilnom utvrđivanju činjeničnog stanja da ih neodložno dostave.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija