• Još jedna apoteka otišla u stečaj, ova zbog duga od 23.000 dinara

    Privredni sud u Zrenjaninu doneo je rešenje o otvaranju stečajnog postupka u još jednoj kikindskoj apoteci. Ovog puta u pitanju je apoteka „MVS Pharmacy“, a stečaj je uveden na predlog preduzeća „In Formo“ iz Sremske Kamenice.   Pomenuto preduzeće podnelo je zahtev zrenjaninskom sudu i za uvođenje stečaja u apoteci „Uriel 4“ iz Kikinde, uz […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Još jedna apoteka otišla u stečaj, ova zbog duga od 23.000 dinara

    Privredni sud u Zrenjaninu doneo je rešenje o otvaranju stečajnog postupka u još jednoj kikindskoj apoteci. Ovog puta u pitanju je apoteka „MVS Pharmacy“, a stečaj je uveden na predlog preduzeća „In Formo“ iz Sremske Kamenice.

     

    Pomenuto preduzeće podnelo je zahtev zrenjaninskom sudu i za uvođenje stečaja u apoteci „Uriel 4“ iz Kikinde, uz obrazloženje da stečajni dužnik poveriocu duguje 39.000 dinara, kao i da je u blokadi od juna 2015. godine i da svoje poslovanje nije uskladio sa odredbama Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Nova poslovna prilika: PSC ĆIRCOM raspisao dva konkursa za posao

     

    Dug u slučaju apoteke „MVS Pharmacy“ je još manji i iznosi svega 23.000 dinara. U sudskom rešenju se navodi da je račun stečajnog dužnika neprekidno u blokadi od 27. jula 2017. godine, kao i da je pomenuta apoteka trajno nesposobna za plaćanje. I u ovom slučaju poslovanje nije usklađeno sa odredbama Zakona o zdravstvenoj zaštiti.

     

    Privredni sud je konstatovao da dužnik nije osporio postojanje razloga za uvođenje stečaja, niti je došao na ročište na kojem je razmatrano pokretanje stečajnog postupka.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Zbog svih tih razloga, sud je usvojio predlog preduzeća „In Formo“ i otvorio stečaj nad kikindskom apotekom. Za stečajnog upravnika je imenovan Slobodan Sudarov iz Kikinde. Prvo poverilačko ročište zakazano je za 23. avgust, a ispitno za 25. novembar. Zanimljivo je da će istog dana u novembru biti održano ispitno ročište i u slučaju apoteke „Uriel 4“.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija