• Isplata 100 evra pomoći počinje ranije nego što je prvobitno najavljeno

    Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali danas je rekao da je do sada isplaćeno 100 evra jednokatne pomoći za oko 950.000 penzionera koji imaju račune u Banci Poštanska štedionica. Do srede će taj novac biti uplaćen svim penzionerima. Prethodno je u petak, 15. maja, isplaćeno najpre 100.000 penzionera.   – Do srede naredne […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Isplata 100 evra pomoći počinje ranije nego što je prvobitno najavljeno

    Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali danas je rekao da je do sada isplaćeno 100 evra jednokatne pomoći za oko 950.000 penzionera koji imaju račune u Banci Poštanska štedionica. Do srede će taj novac biti uplaćen svim penzionerima. Prethodno je u petak, 15. maja, isplaćeno najpre 100.000 penzionera.

     

    – Do srede naredne nedelje ova jednokratna pomoć biće uplaćena svim penzionerima. U četvrtak kreće isplata 100 evra za primaoce novčane socijalne pomoći. A od 25. maja počinjemo sa sukcesivnom uplatom, iz dana u dan, svima koji su se prijavili do sada. Prijava traje do 5. juna, i svi koji su se prijavili dobiće novac od države – istakao je Mali gostujući na TV Prva.

     

    Ministar je rekao da se onlajn i putem kol-centra prijavilo preko 3,5 miliona građana Srbije za pomoć od 100 evra. To je, uz penzionere i korisnike novčane socijalne pomoći, ukupno 5,5 miliona građana.

     

    Pročitajte još: Cene kvadrata u starogradnji porasle u odnosu na prošlu godinu

     

    – Država je na ovaj način pokazala koliko je ozbiljna, koliko smo pogodili pravu meru podrške. Infrastuktura za prijavljivanje, koju smo napravili da bi ovaj sistem funkcionisao, ni u jednom momentu nije posustala. Sve funkcioniše onako kako smo planirali. Na pravi način smo to organizovali – naveo je on.

     

    Siniša Mali: Tek sada nas čeka borba

     

     

    Mali je rekao da je to mera koja će pomoći da se proširi optimizam, koji je veoma važan u ekonomiji. Dodao je i da nas tek sada čekaju borba, ali i dodatna ulaganja države.

     

    – Pokazali smo koliko su se reforme isplatile. Kada imate zdrave javne finansije, čvrstu finansijsku podlogu, onda to možete da izvedete. Ova konkretna pomoć svakome znači. Neko će platiti račune, neko će potrošiti na nešto drugo, a neko dati svojim unucima – ocenio je ministar Siniša Mali.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija