• Cene kvadrata u starogradnji porasle u odnosu na prošlu godinu

    Prema podacima koje je objavio Republički geodetski zavod, cene kvadratnog metra stanova i hektara poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Zrenjanina, odnosno Srednjobanatskog upravnog okruga, osim u slučaju prosečne cene kvadrata u novogradnji, veće su nego u istom periodu prošle godine.   U periodu od 16. marta do 7. maja ove godine cene kvadrata u starogradnji u […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Cene kvadrata u starogradnji porasle u odnosu na prošlu godinu

    Prema podacima koje je objavio Republički geodetski zavod, cene kvadratnog metra stanova i hektara poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Zrenjanina, odnosno Srednjobanatskog upravnog okruga, osim u slučaju prosečne cene kvadrata u novogradnji, veće su nego u istom periodu prošle godine.

     

    U periodu od 16. marta do 7. maja ove godine cene kvadrata u starogradnji u Zrenjaninu kretale su se od 533 do 923 evra. To znači da je prosečna cena kvadrata bila 674 evra. U istom periodu prošle godine, najniža cena iznosila je 343, a najviša 904 evra, odnosno u proseku je bila 533 evra.

     

    U novogradnji, najniža cena kvadrata bila je 639, a najviša 974 evra, u proseku 844 evra. U istom periodu prošle godine, najniža cena kvadrata u novogradnji bila je 706, a najviša 905 evra. To je u proseku 847 evra.

     

    Pročitajte još: Na prodaju trosoban stan u pešačkoj zoni u Zrenjaninu (Foto)

     

    Veću cenu u periodu od 16. marta do 7. maja imalo je i poljoprivredno zemljište. Podaci su izneti za teritoriju Srednjobanatskog upravnog okruga.

     

    Najmanja cena ove godine za hektar bila je 2.606, a najveća 17.381 evro. U istom periodu prošle godine, najmanja cena hektara iznosila je 860, a najveća 14.484 evra.

     

    Za razliku od stanova, koji su ove godine, bez obzira na vanredno stanje, prometovani u približnom broju kao i u istom periodu prošle godine, poljoprivrednim zemljištem se u vanrednom stanju trgovalo gotovo pet puta manje.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Ekonomija