Ekonomija Vesti Zrenjanin

Cene kvadrata u starogradnji porasle u odnosu na prošlu godinu

cene kvadrata u zrenjaninu

Prema podacima koje je objavio Republički geodetski zavod, cene kvadratnog metra stanova i hektara poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Zrenjanina, odnosno Srednjobanatskog upravnog okruga, osim u slučaju prosečne cene kvadrata u novogradnji, veće su nego u istom periodu prošle godine.

 

U periodu od 16. marta do 7. maja ove godine cene kvadrata u starogradnji u Zrenjaninu kretale su se od 533 do 923 evra. To znači da je prosečna cena kvadrata bila 674 evra. U istom periodu prošle godine, najniža cena iznosila je 343, a najviša 904 evra, odnosno u proseku je bila 533 evra.

 

U novogradnji, najniža cena kvadrata bila je 639, a najviša 974 evra, u proseku 844 evra. U istom periodu prošle godine, najniža cena kvadrata u novogradnji bila je 706, a najviša 905 evra. To je u proseku 847 evra.

 

Pročitajte još: Na prodaju trosoban stan u pešačkoj zoni u Zrenjaninu (Foto)

 

Veću cenu u periodu od 16. marta do 7. maja imalo je i poljoprivredno zemljište. Podaci su izneti za teritoriju Srednjobanatskog upravnog okruga.

 

Najmanja cena ove godine za hektar bila je 2.606, a najveća 17.381 evro. U istom periodu prošle godine, najmanja cena hektara iznosila je 860, a najveća 14.484 evra.

 

Za razliku od stanova, koji su ove godine, bez obzira na vanredno stanje, prometovani u približnom broju kao i u istom periodu prošle godine, poljoprivrednim zemljištem se u vanrednom stanju trgovalo gotovo pet puta manje.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM